Свързани новини

15.07.2013 12:29

Едуард Сноудън е номиниран за Нобелова награда за мир

Видян 1620 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Професорът по социология в университета в шведския град Умео Стефан Свалфорс, който е и член на шведската Кралска академия на науките, изпрати писмо до Норвежкия нобелов комитет, с което номинира Едуард Сноудън за Нобелова награда за мир, предаде Би Би Си. В писмото се подчертават „героичните усилия на Сноудън за разкриването на мащабната шпионска дейност на САЩ, които той е предприел в ущърб на своето лично положение”. „Благодарение на смелостта на Сноудън нашият свят стана по-добър и по-безопасен”, подчертава професор Свалфорс.Бившият американски разузнавач не може да попадне сред номинациите за Нобелова награда за тази година, тъй като регистрирането на кандидатите завърши на 1 февруари, обаче той може да бъде включен в номинациите за следващата година. Ако Сноудън получи Нобеловата награда за мир, тогава той ще бъде най-младият притежател на това звание в цялата история. В същото време наблюдателите отбелязват, че шансовете му са много малки.


Вече бе разпространена информация, че бившият американски разузнавач Едуард Сноудън разполага със секретни документи, съдържащи подробни схеми на дейността на Агенцията за национална сигурност на САЩ (АНС). Според радио „Ехото на Москва”, в тях работата на Агенцията се описва дотолкова детайлно, че този, който разполага с достъп до тях, може да избегне подслушване от страна на американските спецслужби или дори самостоятелно да провежда електронно следене.


Това заяви в Рио де Жанейро журналистът Глен Гринвалд, който по-рано публикува в британския вестник „Гардиън” и в бразилския „Глобу” серия от разобличителни статии на базата на информация, получена от бившия сътрудник на спецслужбите на САЩ Сноудън. Гринвалд заяви, че Сноудън разполага с „хиляди документи”, които разкриват цялата структура на АНС.


„За да докаже, че всичко, което казва, е истина, Сноудън е взел със себе си документи, сред които има детайлни секретни схеми, разкриващи начините на работа на АНС”, посочи живущият в Рио де Жанейро журналист. Той отбеляза, че продължава да поддържа ежедневни контакти с Едуард Сноудън.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на