Свързани новини

12.07.2013 15:15

Обвиниха саудитска принцеса в робовладелство в Калифорния

Видян 1240 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Саудитска принцеса е обвинена в робовладелство от властите на окръг Ориндж в щата Калифорния. Според властите тя е принуждавала гражданка на Кения да работи в тежки условия и е отнела паспорта й, предаде Франс прес, като се позова на местната прокуратура.


Четирийсет и двегодишната Мешаел Алайбан, една от шестте съпруги на един от внуците на саудитския крал Абдула, карала кенийка да работи без почивен ден по 16 часа в денонощието срещу месечно заплащане от 220 долара в своя дворец в Саудитска Арабия и в резиденцията си в град Ървайн, югоизточно от Лос Анджелис.


Американските власти са арестували Алайбан в Ървайн в сряда и са иззели паспорта й. Тя може да излезе на свобода срещу гаранция от 5 милиона долара, ако приеме да носи постоянно електронна гривна с джипиес, но ще й бъде забранено да напуска окръга без разрешение. Обвинена е в "робовладелство спрямо кенийка в САЩ, принуждавана да работи като домашна робиня против волята си", посочва в комюнике местният прокурор.


На прислужничката била обещана месечна заплата от 1600 долара при петдневна работна седмица и тя започнала работа в двореца на принцесата през март. Според обвинението обаче последната "й взела паспорта и я възпрепятствала да се завърне в Кения".


През май Алайбан и семейството й пристигнали заедно с пострадалата в САЩ. Обвиняемата поискала от нея по време на интервюто за получаване на виза в посолството на САЩ да излъже, че работи в нормални условия.


Според прокурора кенийката получила паспорта си, за да мине през имиграционния контрол в САЩ, но обвиняемата тутакси й го отнела пак. И в Ървайн "я принудила да обслужва най-малко 8 души в 4 апартамента от резиденцията".


Слугинята, чиято самоличност не се разкрива, успяла във вторник да избяга.


Ако бъде осъдена, саудитската принцеса може да получи до 12 години затвор. Американските власти открили в апартамента, където била арестувана, четири филипинки, може би също заробени, отбелязва АФП.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

скорпион