Свързани новини

12.07.2013 13:53

Орешарски се отчете за първия месец управление

Видян 6131 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Още преди да се формира правителството реалните рискове бяха увеличаване цената на ел енергията. Затова и първата ни задача бе недопускане увеличение на цената на електроенергията и изменение методиката на ценообразуването й . Ето защо със стабилизирането на сектор „Енергетика“ позволява увеличаване износа на тока, увеличаване финансовите потоци в системата и облекчаване положението на битовите потребители. Това каза пред парламента премиерът Пламен Орешарски, представяйки отчет за дейността на кабинета, предаде Блиц.


„Цената на еленергията за крайните потребители няма да се увеличи. Една от задачите пред кабинета беше и си остава укрепване на социалните мерки, насочени към най-бедните домакинства. Една от тях беше увеличаване размера на обезщетението за отглеждане на дете до 3-годишна възраст на 340 лева. Другата мярка бе – подпомагане на домакинствата за ученици, на които им предстои да имат първокласници на 250 лева. И двете мерки вече са изпълнени. Средствата са осигурени от разместване на разходи по направления. Третата мярка бе разширяване системата за енергийно подпомагане чрез разширяване кръга на лицата, които имат достъп до целеви помощи за отопление. Мярката е изпълнена. 15 лева се отпускат за всички рискови групи, като през новия отоплителен сезон ще бъдат обхванати нови 60 000 ползватели“, каза Орешарски.

„Друга мярка бе с акцент намаляване на младежката безработица. Тази мярка чрез програмата „Старт за кариерата“ ще бъдат наети за работа нови 1200 младежи“, допълни той.
По-нататък премиерът говори и за плановете за действие по националната здравна стратегия, както и мерките за укрепване на местната власт и фискалната децентрализация. Акцент в изказването на премиера бяха и вариантите за актуализиране на бюджета за тази година. Премиерът попита залата откъде да намери „тези 500 000 милиона“, които липсват от бюджета заради невзето ДДС.

„Ще ви информирам за мерките, както и за всичко по-важно, което предприема кабинетът за стабилизиране ситуацията в страната и подобряване живота на българските граждани. Изразявам надеждата, че протестиращите, както от февруари, така и сега, също ще се запознаят с този отчет", заяви Пламен Орешарски.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева