Свързани новини

09.07.2013 17:25

Делян Добрев: Ние договорихме Южен поток

Видян 1137 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Какво се крие зад посещението на Алексей Милер у нас? Има ли причина за това посещение на шефа на Газпром? Какво е договорено при тази му визита, ако изобщо нещо е договорено?“ Тези въпроси зададе бившият икономически министър в кабинета на ГЕРБ Делян Добрев след срещата на премиера Пламен Орешарски с председателя на Управителния съвет на Газпром Алексей Милер в понеделник.


"Не чухме нищо ново от това, което ние постигнахме още през миналата година по проекта Южен поток. Правителството на ГЕРБ подписа документи за това, че България няма да участва във финансирането на изграждането му нито с държавни или корпоративни гаранции, нито с пари. Ще бъдат привлечени средства за строителство, заемни средства, които ще бъдат изплащани от експлоатацията на тръбопровода. За мен интересното е какво се крие зад това посещение, защото не беше обявено", настоя Добрев .


Настоящият депутат е категоричен още, че тегленето на външни заеми и финансирането на големи бюджетни дефицити влошава финансовите параметри на държавата.


"Увеличаването на данъците е още по-лошо, защото то ще съсипе бизнеса, който и в момента е в много тежко състояние", твърди той.


Според Добрев планът Орешарски само увеличава разходите с над 500 млн.лв., разходи за социални дейности, които дори няма да постигнат необходимия ефект.


"Сега ще вземем 500 милиона лева заем, ще платим едни социални плащания до края на годината. Какво обаче ще правим догодина? Трябва ли отново да вземем заем, за да финансираме и догодина програмата за социални мерки или пък да увеличим данъците?", пита той.


По думите му ГЕРБ не участват в работата на парламента, защото хората в последните 25 дни много ясно са изразили своята позиция за състава на това Народно събрание.


"Те не желаят този състав. Гражданите нямат доверие и не се виждат представени в 42-рото Народно събрание", завърши той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп