Свързани новини

09.07.2013 11:04

Дегизиран атомен физик източва пари от банкомати

Видян 1436 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ловък банков хитрец, завършил атомна физика, бе спипан от властите и отива на съд заради източването на пари от карти по целия свят. Любомир Т. е заловен в Пазарджик, докато се мотаел около един от банкоматите с идеята да направи поредния удар. Изпеченият обирджия и научен сътрудник се дегизирал с перука, кърпа на главата и слънчеви очила, за да не може да бъде разпознаванат от записите на охранителните камери, пише Телеграф. След като ченгетата го сгащили у него са открити 15 пластики на банкови карти. От тях за 2 дни в Пазарджик и Пловдив Любомир е изтеглил 5350 лв.


Разследването установило, че физикът е действал зад граница и присвоявал чужди пари в Индия, Тайланд, Израел и САЩ. Сред екзотичните дебитни карти имало на Ичичибанк в индийския град Мумбай, на Сиам и Небраска. От жилището му са иззети 200 празни пластики и фалшиви документи. Издирват се съучастниците му, за които до момента няма дори и минимални данни. Според експерти жертви на банковия измамник са именно чужденците, тъй като няма как да защитят правата си в българския съд.  


Бандите, занимаващи се с източване на карти, са разделени на три ядра - едното са хората, изработватващи скимиращото устройство, което записва данните от магнитната лента на картите, 2-рото са агентите, откраднали личните данни на жертвите, а 3-тото е само на тези, теглещи парите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби