Свързани новини

05.07.2013 13:12

Станишев: Държавният резерв е опоскан

Видян 1233 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предишното правителство е харчело безразборно и сега не разполагаме с никакъв оперативен резерв, заяви в Народното събрание лидерът на БСП Сергей Станишев: “Опоскан е държавният резерв. Очаква се с 1 милиарда по-малко приходи за тази година от планираните.””Няма как данните, които изнесе премиерът да не шокират и да не впечатлят всеки един от народните представители. Информацията е изключително тревожна за състоянието както на бюджета, така и на публичния сектор. Няма как да не се върна към миналото. В продължение на повече от половин година тогава новоизбраният премиер обясняваше в какво тежко състояние е заварил държавата при условие, че е получил като наследство 8 милиарда фискален резерв”, коментира лидерът на БСП.


“За четири години наследството на ГЕРБ е приблизително 8 милиарда почти преполовен фискален резерв и около 4 милиарда нов дълг на държавата”, твърди Сергей Станишев.


Според него предишното правителство системно източвало държавните предприятия, за да запушва дупки в бюджета. По думите на Станишев първият порок и фундаментална грешка на бившето правителство е била финансовата стабилност на всяка цена. “Това доведе до масови фалити на дребни и средни фирми и до увеличаване на безработицата с близо 400 000 български граждани. Въпреки идеята фикс да се получи бюджетен дефицит, за да влезе в еврозоната, не бе постигната дори фискалната цел”, коментира още Станишев.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец