Свързани новини

04.07.2013 13:35

Туризмът остава при икономиката и енергетиката, реформа – по-късно

Видян 1557 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството засега се отказва от намерението си да отдели туризма в държавна агенция и ще остане в икономическото министерство и то отново ще е и на енергетиката и туризма. Предвид летния сезон, ще се запази съответната структура и ще се назначи заместник-министър по туризма, за да може съответната администрация по лицензирането в туризма да работа, заяви премиерът Пламен Орешарски в четвъртък след среща с туристическия бранш в Министерския съвет, предаде Медияпуул.


Реформата се отлага, но ще се прави дългосрочна стратегия за развитие на туристическия отрасъл, ще се изработи институционална рамка, като за целта на вицепремиера по икономическите въпроси Даниела Бобева е възложено да събере и обобщи всички предложения на бизнеса, стана ясно още след срещата. По думите на участници в срещата Орешарски обещал до седмица да се назначи зам.-министър по туризма, който да е от бранша и да не внася излишни институционални размествания в този не особено подходящ период.


В следващите два месеца ще се направи широко обсъждане с бранша на стратегията за партньорство с Европейската комисия. Проявен е специален интерес към финансирането на промоциите, рекламата и други, нещо, което ще дава и в дългосрочен план добри приходи за страната, каза още премиерът.


Той обясни, че с бранша са се разбрали дискусията да продължи в ранната есен, когато ще се говори за дългосрочни стратегии в бранша и за институционалната рамка, в която ще се управлява браншът – агенция, министерство.


Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев заяви, че няма да има никакво забавяне относно категоризацията на туристическите обекти, която в момента заради липсата на ресорен зам.-министър и неясна структура на управление на ресора буксува.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще