Свързани новини

01.07.2013 12:10

Стойнев: Централите щяха да спрат на 1 юли заради модела на служебния министър

Видян 1022 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако законопроектът за енергетиката не бе приет, от 1 юли всички заводски централи и дружества трябваше да спрат да работят. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.


Причината за тази заплаха е, че досега е следван моделът на служебния министър Асен Василев. Този срив би довел до загуба на работни места, 1900 милиона лева са задълженията на НЕК, допълни Стойнев. „Усилията ми са насочени за стабилизиране на енергетиката, подготовка за изготвяне на пакет от мерки за бизнеса. В диалог с бизнеса беше променена концепцията на новата оперативна програма за 2014-2020 г”, каза той.


Разделянето на ЕСО от НЕК е невъзможно на този етап, тъй като акциите на ЕСО не са прехвърлени на БЕХ, смята Стойнев. Не са правени никакви инвестиции, правени са ремонти само на хартия. Енергийната ни система е изцяло блокирана, категоричен бе Стойнев.


В АЕЦ Козлодуй цените са били занижени умишлено. Централата трябва да продава енергията си на еднакви цени както за вътрешния, така и за външния пазар, каза още той.


Дупката всеки ден в енергетика се отваря все повече. Надявам се да няма санкция, заради ЕСО, но ние от днес нарушаваме европейското законодателство. По мои сметки глобата ще е около 900 000 лева, каза още Стойнев. Възложил съм проверка на договора по един изключително странен казус - 2 млн. евро за надзор на строителство на АЕЦ Белене, при положение, че строителството е замразено, съобщи още Драгомир Стойнев. По думите му това се е случило по времето на служебното правителство.


Според енергийния министър ДКЕВР трябва да обърне внимание на една добавка, която се приема, докато министър е бил г-н Трайков, и която ощетява всички потребители, най-вече стопанските. Според нея всеки потребител на средно и ниско напрежение плаща добавка на база достъп, а не на база това, което реално е потребил, каза Стойнев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на