Свързани новини

01.07.2013 11:48

25 катастрофи край София, жена бере душа

Видян 1743 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

25 по-големи катастрофи са станали на територията на Софийска област, като три от тях са по-тежки, съобщиха от дирекцията на МВР за областта, цитирани от Дартснюз. Седем души са пострадали, две от тях са деца. Един от ранените е в тежко състояние и с опасност за живота. Другите пътнотранспортни произшествия са само с материални щети.


Около 12.30 часа в Районно управление „Полиция”-Годеч се получил сигнал за инцидент на пътя с пострадали в близост до населеното място. При огледа на местопроизшествието е установено, че лек автомобил „Форд Фиеста“, управляван от 70-годишна столичанка, поради движение със скорост, несъобразена с пътните условия - мокра настилка и наклон при спускане, е загубила управление над автомобила и се е ударила в насрещно движещия се лек автомобил „Ситроен Ксара“.


70-годишната жена е настанена в болница с тежко изкълчване на глезена на десния крак, без опасност за живота. Пострадали са и пътуващите в другата кола - 29-годишна жена от София и бебето й на една година. Майката е настанена за лечение с разкъсно- контузни рани в областта на лицето, детето е освободено след медицински преглед.


Около 17:00 часа е получен сигнал за тежка катастрофа на автомагистрала „Хемус” в района на 17 км. в посока София. При пристигането на мястото спасителните екипи установили, че лек автомобил „Опел Астра“, управляван от 30- годишен мъж от Дупница, при преминаване през локва на ляв завой, се е отклонил вдясно, блъснал се е в предпазната мантинела и се е преобърнал в крайпътното дере. Пострадала е спътничката му на 29 години от Пловдив, настанена за лечение с черепно-мозъчна травма, с опасност за живота.


Само на километър от катастрофата, на 18-ти километър, около два часа след това  в посока София се е случило друго тежко пътнотранспортно произшествие. Лек лек автомобил „Шкода Фелиция“, управляван от 34-годишен столичанин, е самокатастрофирал вдясно по посока на движението си в крайпътна канавка. Пострадали са возещите се отзад мъже на 53 и 34 години, отказали лечение, както и 9-годишният син на водача, настанен в болница с комоцио, оставен под наблюдение, без опасност за живота.


Общо 12 катастрофи са станали през вчерашния ден на автомагистралите „Хемус“ и „Тракия“. На разклона за с. Искрец са станали три, по две в района на с. Бучин проход и на главен път Е-79. При инцидентите няма пострадали.


Четирима чужденци са санкционирани за предизвикани по тяхна вина катастрофи, като са им издадени наказателни постановления. Водачите се призовават към движение с повишено внимание и съобразяване с пътните и метеорологични условия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак