Свързани новини

21.06.2013 11:50

Ангел Найденов: Ние нямаме повече право на грешка

Видян 1396 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Ние нямаме повече право на грешка. Оставката като начин за носене на политическа отговорност беше разисквана вчера най-много на заседанието на БСП. Въпросът е за това през какво минава декларираната подкрепа за правителството. Имаше две гледни точки. На заседанието нямаше искане за оставки на правителството и нямаше искане за предсрочни избори. Едната гледна точка е, че укрепването на правителството и гарантирането на подкрепа за него минава през оставката на лидера на партията и на ИБ, другата гледна точка беше, че това ще дестабилизира ситуацията. Аз казах, че това решение отключи протестите и това изкара хората на улицата". Това заяви министърът на отбраната Ангел Найденов в предаването „Тази сутрин" по бТВ.


Министърът коментира вчерашните протести срещу правителството и напомни, че се е извинил от името на депутата Христо Монов, който заяви, че хората от недоволната тълпа са „интернет лумпени". „Извинявам се от името на БСП за тези думи на Монов", каза Найденов.


Найденов обясни, че БСП ще оправдае очакванията на хората като им отговори със сериозна работа. „Голямата част от хората са абсолютно искрени, когато излизат на улицата и протестират. На протестите виждаме симптоматични лица на новото дясно, които търсят чрез изкристализиране на част от своите идеи основата за новото дясно. Не виждате ли лицата на старата десница, които търсят своята реализация", попита Найденов. И уточни, че политиците трябва да се вслушват в гласа на хората, защото те имат своето право. „Не оспорвам правото и възмущението, което се излива на протеста, подчерта той и увери, че правителството се нуждае от довери и малко време, за да се успокои обстановката.


Найденов определи вчерашния Консултативен съвет за национална сигурност като доста напрегнат. „Вчерашният ден започна скандално, с бурна размяна на реплики. Не това, обаче, предопредели липсата на единно становище и конкретен резултат от заседанието на КСНС", допълни той.


„Не приемам това, което се случи. Не очаквайте обаче лидерите на париите, министрите или шефовете на служби да бъдат адвокати на президента. Имаше някакво резонно основание да бъдат поставени въпроси извън темата на дневния ред на КСНС. Жалкото е, че това става по скандален начин. На КСНС не получихме отговор каква е позицията на президента в случая, когато се свиква КСНС, за да се чуе анализът на ситуацията от политически формации, да се набележат мерки, това беше темата в дневния ред. Моят анализ е, че от първия ден, от нощта на изборите имаме едно провокативно поведение на ГЕРБ", заяви Найденов.


Найденов коментира напускането на парламентарни групи от пленарната зала с това, че този акт е блокиране на институциите. „Какво ще решат предсрочните избори по този Изборен кодекс, нима ще премахнат пороците на избирателната система", допълни още той.


За заседанието на НС на БСП Найденов каза, че си дават сметка за това, че едно порочно решение "беше политическа тежка грешка с много сериозни последици и за БСП, и за хората".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец