Свързани новини

21.06.2013 11:01

Икономисти: Ситуацията не е толкова черна и драматична, няма ликвидна криза

Видян 1088 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В момента в сметките на правителството има повече пари, отколкото в някои периоди на правителството на ГЕРБ. Няма ликвидна криза. Това заяви в интервю за сутрешния блок на Нова телевизия финансистът Любомир Дацов. 


Божидар Данев, председател на БСК, заяви от своя страна, че и според него няма проблеми. "Имам съмнения по отношение на това как се изпълнява приходно - разходната част. Ако се случи най - крайното нещо - правителството да подаде оставка, ще има сериозно нарушение в приходната част на бюджета", заяви Данев. Той съобщи, че към месец април бюджетът е бил много добре. "Има друг проблем - 2012 г,. като процент към БВП България е събрала 4 млрд. и 700 млн. лв. по - малко средства. Това е драматично намаление. Това означава, че може икономиката да посивее, да се скрият оборотите и другите социални плащания", каза още Божидар Данев.

Икономистът Петър Ганев също заяви, че той няма фискални притеснения относно бюджета. "Бюджетът тази година е много по - добър от миналата година. В приходната част няма кой знае какви притеснения.  "Новите майчински и помощите за ученици няма да съборят бюджета", категоричен бе още Ганев. Относно евентуалното повишаване на минималната работна заплата, Божидар Данев заяви, че това е все още само едно предложение. От своя страна Дацов заяви, че според него работодателите са прави, че вдигането на минималната работна заплата ще влоши нещата, допълва Блиц.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и