Свързани новини

20.06.2013 15:56

Станишев: На КСНС отстоявах да се изрази уважително отношение към протестиращите

Видян 1230 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"От гледна точка на поведението на КБ се постарах да бъда максимално конструктивен  интересите на гражданите, държавата и националната сигурност." Това заяви днес лидерът на БСП Сергей Станишев  след края на КСНС. „На Консултативния съвет имаше едно основно непреодолимо противоречие между позициите на различните партии и то се заключава в позицията на партия ГЕРБ.  Те не признават по същество проведените избори и искат тяхната касация" каза още Станишев. Сппред него от там произточат всички останали проблеми и действия на партията ГЕРБ. Той добави още, че няма как да се води конструктивен диалог, когато не желаеш да приемеш факта, че си в изолация. „Партия ГЕРБ има само една позиция – предсрочни избори. Те искат това да стане незабавно по действащото законодателство, и това разбира се е неприемливо за ПГ на КБ", добави Станишев. 


 


От края на февруари сме в извънредна ситуация на перманентни протести, заради недоверието в институциите


"От края на февруари България се намира в извънредна ситуация на перманентни протести които са породени от дълбоко недоверие в работата на институциите, на политическата система и накърненото чувство за справедливост" каза още той. Според него това изисква дълбока и системна промяна на статуквото. "Това, което отстоявах на Консултативния съвета е да се изрази също така уважително отношение към протестите, към хората, които имат своите искания, недоволства, да се изрази също така протестите да минават законосъобразно, на базата на законите на страната, без призиви към насилие и омраза и да бъдат предпазени също така от нарушаване на гражданските права на други хора." Това са посочените от него причини за направеното от него предложение - КСНС да изиска от всички институции да работят в интерес на гражданите, да решават реалните и конкретни проблеми, които са както социални и икономически, така и политически.


Сергей Станишев обясни, че единственото предложение, което е било прието, е  сериозната дискусия по системата на държавна сигурост, законодателните промени, да се проведе на отделно заседание, тъй като на това заседание не са били поканени нито ръководители на българското разузнаване, нито ръководители на националната служба за охрана, нито главния прокурор, нито председателя на върховния касационен съд, които трябва да вземат отнишение.


Той припомни отново приетият вчера пакет от мерки на кабинета Орешарски и изрази увереността си в нуждата от тяхното реализиране и успех. . "Истински отговорното поведение пред българските граждани е институциите да работят в обществен интерес" заключи той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес искате светът да ви обръща внимание

Днес искате светът да ви обръща внимание, да ви