Свързани новини

20.06.2013 15:10

Брюксел ни съди за мита със САЩ

Видян 1025 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Еврокомисията съди България, защото няма мита за стоките, внасяни от САЩ по проекти за помощ. Това е забранено по европейското законодателство.


Страната ни е трябвало да приведе двустранното си споразумение за техническа помощ със САЩ в съответствие с правото на ЕС, съобщиха от комисията. При присъединяването си към ЕС България пое ангажимент да вземе всички необходими мерки, за да приведе действащите си споразумения със страни извън Съюза в съответствие с правото на ЕС. Сред тях е двустранното споразумение за техническа помощ със САЩ, по силата на което България премахва облагането с мито и ДДС на вноса на продукти, свързани с финансирани от САЩ проекти за подпомагане. Това не е разрешено по правилата на ЕС за митата и ДДС, обясниха от комисията.


Според правилата на ЕС митнически облекчения могат да се прилагат само при специфични обстоятелства. Например някои привилегии и имунитети са позволени, когато организации се учредяват по международното право или когато със страни извън ЕС се сключват споразумения за културно, научно или техническо сътрудничество. По правилата на ЕС за ДДС освобождаването на вноса от ДДС може да се позволи по дипломатически споразумения. Нито едно от данъчните и митническите облекчения в споразумението между България и САЩ не отговаря на тези критерии. Ето защо не могат да се прилагат облекчения за вноса на стоки за финансирани от САЩ проекти за подпомагане в България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей