Свързани новини

20.06.2013 14:16

Прокуратурата разпореди пълна данъчна ревизия на Цветан Цветанов

Видян 1783 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата е възложила пълна данъчна ревизия на имуществото на заместник-председателя на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов, съобщи в четвъртък главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от Медияпуул.


В началото на септември 2011 година държавното обвинение официално приключи проверката на имотното състояние на Цветанов и роднините му. Тогавашният вътрешен министър стана известен с притежаваните от него шест апартамента. В рамките на това производство беше проверено и имотното състояние на неговия тъст и тъща Васил и Стефанка Георгиева, заради твърденията на Цветанов, че придобиването на част от имотите му е станало с тяхната финансова помощ.


Преди седмица обаче заместник-градският прокурор на София Роман Василев изпрати писмо до НАП с искане за нова проверка на Цветанов и роднините му. В отговор на въпрос какви са новите данни, които наложиха имотното състояние на Цветан Цветанов да бъде отново проверено, главният прокурор посочи, че са такива, каквито не може да бъдат разкрити към този момент публично, тъй като са от особено значение за разследването.


Прокуратурата все още не е обяснила на какво се дължи този нов интерес.


"В конкретния случай на данъчните органи не е възложена проверка, не е възложено изготвянето на доклад. Възложена е - пълна данъчна ревизия, с всички процесуални последици по съответния кодекс. Има разлика, защото при извършването на предната проверка, е била възложена проверка и тя е завършила с доклад тип справка. В конкретния случай на ръководителя на НАП е разпоредено от наблюдаващия прокурор да нареди пълна данъчна ревизия. Тя ще покаже оттук нататък как ще действа прокуратурата", обясни още Сотир Цацаров, допълва Медияпуул..



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в молитви


Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в