Свързани новини

19.06.2013 14:39

Станишев: Маските да паднат, информацията за офшорните сметки да излезе публично

Видян 1493 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За никой български гражданин не е тайна, че държавните и институции са проядени от много интереси – частни интереси, които много често се маскират зад общественото благо. Че има тежко задкулисие. Този процес вървял през годините достигна своя апогей през последните 4 години при управлението на Бойко Борисов и неговото управление. Това заяви от трибуната на НС лидерът на БСП Сергей Станишев.


Той добави, че през тези години сме наблюдавали централизирано и тоталитарно управление основаващо се на контрола и страха в ущърб на българските граждани. „То доведе икономиката до срив а малкия и среден бизнес на колене от рекет и изнудване. Този процес трябва да бъде прекратен. Трябва процес на пречистване и оздравяване и на българските институции и на българския икономически живот“. Според Станишев това изисква решителни мерки и последователност. Той добави, че наред със социалните мерки е започнала реформа и в сектор „Сигурност“ . „Тази реформа е необходима защото именно този сектор беше превърнат в лична употреба и оръжие на г-н Цветанов , за прикриване на контрабандни канали и източване на държавата, за изнудване и шантаж. Затова започна процеса на деконцентрация на сектора, за да има система на баланс и независим контрол за използване на СРС, за да не се използва служба СДОТО за икономически интереси на една клика“. Председателят на БСП добави, че този процес е започнал и ще продължи, защото от това има нужда България.
Сергей Станишев поясни, че е подкрепил кандидатурата на Делян Пеевски с убеждението от нуждата на бързи резултати за пресичане на контрабандата и пресичане на групите на организираната престъпност. „Тогава заявих, че това е нестандартно решение, защото ситуацията е критична и необичайна и изисква бързи действия“, каза Станишев и добави, че в търсенето на бърз резултат е премината граница, която не бива да се прекрачва. „Това е границата на обществената оценка за обществените фигури, на хора които заемат високи обществени позиции. Това е важен урок и за мен като лидер на моята партия“.


Хората искат техния глас и оценка да са водещи


Сергей Станишев заяви още, че всички политици трябва да осъзнаят, че след четири години мачкане на хората и след протестите от зимата ситуацията в България е различна. „Хората искат техния глас и оценка да са водещи“. Сергей Станишев отправи извинение и към депутатите от ПГ на Коалиция за България, както и към членовете, симпатизантите и гласувалите за БСП. Той заяви, че знае за вътрешната им съпротива за това решение. „Това е голям урок за мен лично. Искам тези хора, които звънят и изразяват своето възмущение към тях да не го правят пред тях. Аз нося тази отговорност.“ Сергей Станишев заяви, че подкрепата за Пеевски е била направена от с най-чисти и ясни мотиви в стремеж да се постигнат истински резултати и не да се имитират дейност“. Лидерът на БСП добави, че си дава сметка, че ако се бориш с организираната престъпност няма как да бъдеш обичан. „ От тук нататък предстои нова процедура, която трябва да е ясна. Но и това не е достатъчно. Важно е от тука нататък към всеки да има равни критерии.
Ако говорим за икономически интереси нека на масата да бъдат сложени всички интереси на кукловодите през годините
„Преди дни казах че трябва маските да паднат, защото твърде често в българската политика има голямо лицемерие. Това лицемерие трябва да бъде разобличавано. Да има единен стандарт за всеки.“, каза още Сергей Станишев. Пред депутатите той обърна внимание, че една от първите мерки на правителството „Орешарски“, които са предприети, извън социалните, е тази за банките, според която в нито една банка не трябва да има повече от 25% от публичните пари. Това е в интерес на обществото. Ако говорим за икономически интереси нека на масата да бъдат сложени всички интереси на кукловодите през годините. Ще търпим ли това от тук нататък. Аз съм категоричен че това трябва да бъде спряно, категоричен бе председателят на БСП.
Всички данни за офшорни фирми на български граждани да станат публични
Сергей Станишев заяви още, че е взето решение на ПГ на Коалиция за България да се иска Конституционния съд да се произнесе по казуса на Делян Пеевски и добави, че приветства решението до произнасянето на съда г-н Пеевски да не присъства в НС. Председателят на БСП обясни, че когато се съди за постъпките, аршинът за всички трябва да е равен. Сергей Станишев заяви още, че всички данни за частни икономически интереси, включително и за офшорни фирми на български граждани да станат публични и достъпни за обществото.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева