Свързани новини

17.06.2013 10:52

Орешарски: Пеевски беше грешка

Видян 1386 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Номинацията на Делян Пеевски за шеф на ДАНС очевидно беше грешка и обществената реакция го показа по категоричен начин”. Това заяви пред bTV премиерът Пламен Орешарски в коментар на протестите, започнали в петък след избирането на Пеевски за поста от парламента.


Министър-председателят обаче обяви, че въпросът с оставката му не стои на дневен ред, тъй като в следващите 2-3 месеца трябва да се вземат решения, от които зависи огромна част от развитието на страната за седем години.


„Оставката е много лесно лично решение. Още в началото казах, че приемам голямо предизвикателство. Притесняваха ме всички предизвикателства, в това число и огромните очаквания на обществото. Оставката какво ще реши в момента? Още няколко месеца ще има служебно правителство, след това ще се насрочат избори по същия Изборен кодекс, това ще възпроизведе същата или сходна политическа обстановка”, каза още Орешарски.


Той беше категоричен, че в момента в който парламентарните групи на БСП или ДПС имат съмнение в него, премиерът е готов да подаде оставка.


„Когато обсъждахме с партиите, които ни подкрепят, номинацията на г-н Пеевски, надделя мнението, че за шеф на тази институция е необходим решителен човек, който има да свърши много работа. Аз се изкуших от възможността за бързи резултати. Като че ли обаче подценихме противоречивия образ, който е изградил... или се е изградил за г-н Пеевски”, направи анализ на решението от петък премиерът.


Той отново заяви, че за поста шеф на ДАНС били обсъждани и други имена, но не пожела да ги обяви публично. Орешарски ясно си давал сметка, че правителството загубило част от легитимността и доверието. В следващите няколко дни щял да предложи нова кандидатура за поста шеф на ДАНС, допълва Днес.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби