Свързани новини

14.06.2013 13:41

Четири милиона лева са очакваните приходи от Дунав мост 2 до края на 2013 г.

Видян 1343 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Четири милиона лева са очакваните приходи от експлоатацията на Дунав мост 2 до края на 2013 г. Това заяви в интервю за БНР министърът на транспорта Данаил Папазов.


Официалното откриване на съоръжението, което свързва Видин с румънския град Калафат, е от 16.30 ч. днес, като само за първата година след отварянето му се очаква през него да преминат 415 000 превозни средства.


От няколко дни преговаряме за таксите с Румъния и взехме решение мостът да започне да работи, да се съгласим с тях. Аз имам поставен срок от министър-председателя – в рамките на 3 месеца да предложим нова методика с цел тези такси да бъдат намалени. Моето голямо желание е те да станат от наша страна поне като тези на моста в Русе, обясни пред БНР Данаил Папазов.


Таксата за преминаване на лек автомобил или микробус с до 9 пътници през Дунав мост 2 ще е 6 евро или 12 лв. За товарните автомобили в зависимост от големината и тежестта им сумата нараства до максимум 37 евро или 72 лв.


Ако Румъния не се съгласи на предложението, резервният вариант е само ние да намалим таксите, уточни министър Папазов. Очакванията му са движението през новия мост да донесе сериозни приходи на бюджета - около 4 млн. лв. до края на годината. Тези пари ще бъдат инвестирани изключително в инфраструктурата, обясни Папазов.


Според него договорката на българския и румънския президент от вчера да се строи Дунав мост 3 е реалистична, ако се намерят средства за инвестиции. Той изказа мнение обаче, че това няма да се случи скоро.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и