Свързани новини

14.06.2013 10:26

Делян Пеевски е новият шеф на ДАНС

Видян 3030 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Парламентът избра депутата от ДПС Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Предложението дойде тази сутрин от премиера Пламен Орешарски.


По време на представянето на кандидатурата на Делян Пеевски депутатите от ГЕРБ напуснаха залата.


Гледам на днешното предложение за назначаване на ръководител на ДАНС като на стъпка от цялостния процес на реформиране на специалните служби, посочи Пламен Орешарски при представянето на Пеевски. Възнамерявам да предложа и промяна в структурата на Министерския съвет и възлагане на координиращи, респективно вицепремиерски функции, на министъра на вътрешните работи, добави премиерът.


От общо гласували 204 депутати, 116 бяха „за”, 87 – „против”, 1 се въздържа. „Атака” не участваха в гласуването. След избирането си Пеевски положи клетва.


Припомняме, че преди дни депутатите приеха на второ четене промени в Закона за ДАНС, според които ГДБОП преминава към ДАНС, а председателят на ДАНС ще се избира от Народното събрание по предложение на министър-председателя. Досега той се назначаваше с указ на президента по предложение на Министерския съвет. ГЕРБ не участваха в гласуването при приемането на второ четене на измененията в пленарната зала.


От партията на Бойко Борисов призоваха президентът Росен Плевнелиев да наложи вето на промените, но държавният глава обяви, че ще подпише указ за обнародването им.


Днес депутатите започнаха работа с 15 минути по-късно, тъй като в залата нямаше представители на ръководството на Народното събрание, както и повечето от народните представители от Коалиция за България. В залата бяха депутатите от ГЕРБ и ДПС.


Председателят на парламента Михаил Миков се извини за закъснението. След регистрацията беше установено, че в залата присъстват 142 -ма депутати.


33-годишният Делян Пеевски е юрист, предприемач, политик и медиен магнат.  Депутат е от парламентарната група на ДПС вече в два поредни парламента.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

дева