Свързани новини

12.06.2013 17:27

Адвокатът на Галеви защитава Цветанов

Видян 3133 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Адвокатът на Марио Николов по ключовото дело САПАРД – Менко Менков, се яви в ролята на защитник на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.


Миналата седмица Цветанов се раздели с депутатския си имунитет, след като от Прокуратурата пожелаха снемането на защитата му. Обвиненията срещу Цветанов станаха ясни вчера, а самият той се яви пред съдебните институции с Менков.


Той е пледирал за Марио Николов, който е обвинен за източване на евросредства по програмата САПАРД.Юристът също така е защитавал братя Галеви по време на разследването срещу тях. Менков бранеше интересите на дупнишките бизнесмени в рамките на досъдебното производство. Адвокати от кантората му бяха наети по делото срещу групата на Златомир Иванов-Баретата. Те представляваха част от съпроцесниците на Златомир Иванов. Освен това Менко Менков се е явявал като защитник в процесите за "Софийски имоти". Друг знаков клиент на Менков е и Георги Цветанов – един от основните свидетели срещу Алексей Петров в делото “Октопод”. Запознах се с професионалната биография на адвоката си, не виждам нищо смущаващо точно Менков да ме представлява, категоричен бе ексминистърът.


Още преди 2 седмици, когато бившият МВР шеф бе уличен от трима служители на секретния отдел СДОТО, че е разпореждал устно повсеместния шпионаж, Цветанов направил опит да наеме като свой адвокат Даниела Доковска. Маститата юристка останала смаяна от предложението, дошло от приближен до Цветанов, тъй като работи съвместно с Ина Лулчева и Васко Василев, охарактеризирани от Цветан Цветанов като „адвокатите на мафията“.


Цветанов пробвал да ангажира безуспешно и юриста и депутат от Атака Явор Нотев. Друго име, което се спрягаше като евентуален защитник на Цветанов бе юристката Десислава Добрева.


„Топ юристите на България отказват да работят за Цветанов, тъй като той нанесе непоправими вреди на съдебната система с агресивните си нападки срещу адвокати, прокурори и съдии“, коментират хората в тоги. След поредица от откази на изявени адвокати, Цветанов се появи с  Менков.


Преди да му бъдат предявени обвиненията, Цветанов се включи в маратон между институциите. Първоначално той беше привикан в сградата на Специализираната наказателна прокуратура. Престоят му там беше близо пет минути, след което стана ясно, че той трябва да се яви в сградата на Софийската градска прокуратура. От там пък Цветанов беше предаден на Софийския градски съд, след като прокурорите поискаха разпита му пред съдия. По-късно обаче стана ясно, че той не може да бъде разпитан без присъствието и на останалите обвиняеми – служителите в СДОТО, които свидетелстваха срещу бившия си началник за това, че им разпореждал да подслушват безразборно. Така Цветанов заедно с адвоката си се върна в прокуратурата. В крайна сметка на ексминистъра Цветан Цветанов бе наложена най-леката мярка за неотклонение -  „подписка“.


Според Менков обвинението не било заради незаконни подслушвания, а за “неупражнен контрол при използването на специални разузнавателни средства”. Адвокатът посочи, че няма нито едно доказателство за това, да е имало незаконни подслушвания, въпреки че по-рано през деня обясни, че прокуратурата не му е дала възможност да се запознае с делото. Менков се оплака, че по този начин се нарушават правата на подзащитния му. Самият Цветанов заяви, че ще се възползва от правото си и няма да дава обяснения по досъдебното производство.


Същевременно стана ясно, че Националната агенция по приходите (НАП) започва нова проверка на доходите и имотите на  на бившия вътрешен министър и настоящ зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов. Подновяването на проверката е по искане на Прокуратурата.


Поредният скандал, покрай който бе замесен Цветанов е от преди години, когато стана ясно, че разполага с шест апартамента. Бившият вътрешен министър се е сдобил с апартаментите между 2007 и 2010 г. По думите на Цветанов, средствата за закупуването са от тъстовете му. Цветанов коментира възобновената проверка на имотите му в НАП, като каза, че всичко срещу него е тенденциозно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби

Доста енергичен работен ден

Доста енергичен работен ден, а вечерта множество срещи