Свързани новини

12.06.2013 16:33

Нови 740 места в детските градини на София до края на 2013

Видян 1268 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С осигурените от държавата 14 млн. лева до края на годината ще бъдат подсигурени 740 нови места в детските градини в София, обяви Дончо Барбалов, зам.-кмет на Столичната община. Той се похвали, че през последните 5 години са осигурени над 8 000 нови места в забавачките.


"До 2-3 години ние ще можем да решим проблема с недостига, ако успеем да осигурим финансовия ресурс за строителството на нови детски градини", коментира той в интервю за Фокус.


Днес стана ясно и че таксата за детските градини в София може да скочи заради промените в Закона за народната просвета. Това се разбра от думите на кмета на столицата Йорданка Фандъкова, която дойде в Народното събрание, за да призове за повече дебати преди приемането на закона.


Припомняме, че във вторник депутатите решиха, че децата, които не успеят да намерят място в детска градина, ще получават 120 лв. на месец от общината.


Градоналникът на столицата изрази притеснение, че докато в страната закриват детски градини, в столицата ще има бум от чакащи за детски градини. „Мярката е добра, но нека да не се бърза толкова с това приемане, да се обсъди всичко, защото една мярка може да е много добра, но ако няма механизъм за прилагане, това може да доведе до рискове”, каза тя.


В цялата страна не могат да бъдат намерени места за около 10 000 деца, като необходимите средства ще са 12 млн. лв. при компенсация за родителите от около 120 лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби

Съвсем не лек ден в бизнеса

Съвсем не лек ден в бизнеса, възможни са машинации от