Свързани новини

12.06.2013 15:35

Понижиха Гърция от “развита” в “развиваща се” държава

Видян 1209 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гърция ще стане първата развита държава, която ще загуби този статус, съобщи агенцията MSCI, която съставя този рейтинг. Така след преоценката Гърция ще бъде оценена като развиваща се държава. В съобщението на компанията се отбелязва, че текущото състояние на икономиката в страната на съответства на критериите на развитите пазари. MSCI обръщат внимание на високия дълг на страната, на стагнацията на икономиката и трудностите в привличането на капитал.


Понижен е също така и статусът на Мароко, която от развиващ пазар се превръща в преходен. В същото време пазарите на ОАЕ и Катар вече могат да бъдат наричани развиващи се.


Преразглеждането на рейтинга на Гърция започна през юни 2012 г. Тогава от MSCI заявиха, че на практика в страната не действа финансовият пазар, който може да доведе до промяна на оценката. Агенцията също така обръща внимание на това, че в страната се разпространява бартерът, има въведени ограничения върху сметките, а сделки на фондовия пазар на практика няма.


Пазарът на Гърция е признат за развит през 2001 г. Според рейтинга на MSCI в момента в списъка на развитите държави има 22 страни. Други 22, включително Русия, Китай, Индия и Бразилия, са смятани за развиващи се. Останалите държави са смятани за преходни пазари.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв