Свързани новини

12.06.2013 15:08

25 години затвор за Заека, убил Мирослава

Видян 1116 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Марио Любенов-Заека ще лежи 25 години зад решетките за убийството на Мирослава от Перник. Това реши състав на Пернишкия окръжен съд. Общо 300 000 лв. пък е кръвнината, която той ще трябва да плати на семейството на убитото момиче, решиха още магистратите.


27- годишният мъж е обвиняем за убийството на 17-годишната Мирослава Николова.


Прокуратурата също поиска 25 години затвор за убийството на момичето.


Година и половина след мистериозното изчезване на 17-годишната Мирослава, в понеделник на подсъдимата скамейка отговорност за убийството пое единственият подсъдим Марио Любенов- Заека. В резултат на това исканото от прокуратурата доживотно наказание беше редуцирано на 25 години. Пред магистратите мъжът мотивира неочакваното си решение с лошото си психическо и физическо състояние и с обществения интерес към процеса, който според него би повлиял за налагането на по-тежка присъда. Думите на Любенов предизвикаха недоумение дори от страна на собствените му съдебни защитници, които заподозряха, че върху него е упражнен натиск.


„Нямам обяснение. Или със състоянието му, или с въздействие върху него - не знам. Дали не е бил тормозен, заплашван и т.н., за да стигне до нещо, което през цялото време на разследването не е стояло на дневен ред", заяви адвокат Диана Ангелова.


Мирослава изчезна през ноември 2011 г., а два месеца по-късно тялото й бе открито заровено край местността Планиница. До трупа на момичето разследващите достигнаха благодарение на един от задържаните Стойчо Стоев-Чочо, който по-късно се самоуби при озадачаващи обстоятелства и в присъствието на висши служители на ГДБОП. През целия период на разследването органите се основаваха именно на неговите показания.


„Това, което той е споделил най-искрено, без да бъде притесняван по никакъв начин, момичето не е отвлечено с цел отвличане, то е отвлечено с цел убийство и след това откуп. Те са я убили един час, след като са я отвлекли. Причината за това нещо е, че те не са имали средства да се грижат за нея". С тези думи ден, след като Мирослава беше намерена, шефът на пернишката полиция Валентин Димитров преразказа пред журналисти шокиращите факти от показанията на самоубилия се Чочо.


Историята за смъртта на Мирослава се превърна в едно от най-обсъжданите в общественото пространство убийства. Заради установените сериозни нарушения от страна на полицията по разследването в парламента бяха създадени две анкетни комисии, които се занимаваха с разплитането на сложния казус.


Дали в жестокото убийство са били замесени и други хора, така и не се разбра. Заради искането на Любенов процесът да се гледа по съкратена процедура в съдебната зала не можаха да бъдат призовани свидетели. До последно Марио Любенов-Заека отричаше да е замесен в убийството и дори да познава момичето.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Чудесен ден за разширяване по всички фронтове

Чудесен ден за разширяване по всички фронтове.