Свързани новини

12.06.2013 13:29

Фандъкова на церемония по кръщаване на кучета - водачи на незрящи хора

Видян 1670 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

26 бъдещи и настоящи кучета-водачи от породите „лабрадор” и „голдън ретривър” получиха своите нови имена. Организатор на събитието бе фондация „Очи на четири лапи”, а на нея присъства столичният кмет Йорданка Фандъкова, предаде Фокус. София е голяма, в София проблемите са много и ние няма и не можем да загърбим който и да е от тях. Това заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на церемония по кръщаване на кучета-водачи на незрящи хора.


„В социалната сфера няма маловажен социален проблем. А проблемът на незрящите хора има няколко решения, като едно от тях се предоставя именно от фондация „Очи на четири лапи”, която е наш домакин”, отбеляза Фандъкова и обеща, че Столична община ще продължава да подпомага фондацията. Кметът даде пример за помощта на общината като посочи, че в район „Люлин” съществува център за социална интеграция и рехабилитация, в който се обучават незрязщи хора за това как да използват кучетата- водачи.


„2012-а година беше изключително трудна. Столична община като всички други организации изпитваше и продължава да изпитва финансови трудности, които има всеки в условията на финансова криза. Не бива да си позволяваме обаче да се отказваме от постигнатите успехи и да не забравяме, че в условията на криза най-уязвими са хората, които имат проблеми и хората с увреждания”, отбеляза още Йорданка Фандъкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

везни