Свързани новини

12.06.2013 12:22

«Четири лапи» настоява за наказания заради умъртвеното куче от Тополово

Видян 1536 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След последните разкрития около съдбата на малтретираното куче от асеновградското с. Тополово, което е било върнато на собственика си за лечение и впоследствие открито мъртво, организацията за защита на животните „Четири лапи” ще настоява за дисциплинарни наказания на служителите на прокуратурата и полицията, които с действията си са позволили това да се случи.


„За нас няма съмнение, че извергът от Тополово не е предприел каквото и да било, за да спаси животното след като то му е било върнато, а е твърде вероятно и умишлено да го е умъртвил, надявайки се след като то изчезне, разследването срещу него да бъде прекратено”, категоричен е Явор Гечев от „Четири лапи”. „Действията на разследващите органи са изключително непрофесионални и безотговорни. Да върнеш на собственика му животно, което е било обект на изключителна жестокост от същия този човек с явното намерение да бъде умъртвено, е все едно да върнеш малтретирано дете на родител педофил. Ние ще настояваме да бъде извършена проверка на действията на разследващите и да бъдат наложени санкции за онези, които са допуснали това безумие да се случи. Чрез офиса си в Брюксел ще информираме и европейските институции за случая.”


„Четири лапи” припомнят, че в петък бе подаден сигнал за куче, завързано за теглича на лек автомобил и влачено в покрайнините на с. Тополово. На снимката, направена от свидетелите и обиколила за часове социалните мрежи, се вижда изпадналото в безпомощно състояние животно, кървавите дири, които е оставило на пътното платно и номера на автомобила. На следващия ден, след като случая предизвиква масово недоволство, полицията установява извършителя – 55-годишния строителен работник Райчо Иванов от Тополово и открива изхвърленото в крайпътно дере все още живо куче. Въпреки очевидното намерение на собственика да умъртви животното, още на същия ден то му е върнато за домашно лечение. До вчера съдбата на кучето беше неизвестна, като междувременно организациите „Четири лапи” и Animal Hope Plovdiv предложиха да поемат за своя сметка лечението и попечителството върху раненото куче. Днес от прокуратурата в Пловдив официално обявиха, че трупът на кучето е открит заровен край Тополово, като в момента тече разследване за причините за настъпилата смърт.


Извършителят Райчо Иванов е задържан за 24 часа и най-вероятно ще му бъде повдигнато обвинение по чл. 325Б от Наказателния кодекс, предвиждащ затвор до 3 години и глоба от 1000 до 5000 лв. От „Четири лапи” ще следят случая и се надяват оттук нататък разследването да се води професионално и извергът от Тополово да получи ефективна присъда.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.