Свързани новини

11.06.2013 14:17

Абитуриентите зле по история, езиците им вървят

Видян 1042 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Абитуриентите тази година са се справили добре с чуждите езици, но им куца историята, географията, икономиката, физиката и астрономия. По тези предмети има най-много ниски оценки на матурите.


Според статистиката на образователното министерство двойките тази година са по-малко, в сравнение с миналата. Шестиците и отличните оценки са повече.


Резултатите показват още, че средният брой точки е 63,15, което означава оценка много добър 4,73. Традиционно най-нисък брой точки има по география и икономика, история и цивилизация и по физика и астрономия, а най-висок - по чуждите езици.


Най-сериозен напредък спрямо миналата година се наблюдава по философски цикъл. По-висок процент двойки има по география и икономика, по физика и астрономия. По-малко двойки има по математика и по химия и опазване на околната среда.


Значително повече са отличните оценки по Български език и литература, по математика, по химия и опазване на околната среда, по Немски език, Испански език и по Френски език. Намалели са отличните оценки по Руски език и по биология и здравно образование.


Отбелязват се по-добри резултати по Български език и литература в сравнение с предходната година – добър 4,26.


214 ученици имат 100 точки, 53 ученици имат 0 точки. 100 ученици имат по две пълни шестици (6,00); 5405 ученици имат по две отлични оценки (>= 5,50); 1387 ученици имат по две слаби оценки; 2 ученици са с 0т. и на двата държавни зрелостни изпита. Няма ученици със 100 т. на двата изпита.


Американският колеж в София е с най-високи резултати и от двата държавни зрелостни изпита. Следва 91 немска езикова гимназия в София, 164 ГИЕ „М.Сервантес” в София, Езикова гимназия „Пловдив” в Пловдив, Първа езикова гимназия във Варна, ГПЧЕ „Христо Ботев” в Кърджали, СОУ „Отец Паисий” в Кирково, 9 ФЕГ „А.Ламартин” в София, I АЕГ в София, СОУ „С. Ценов Савов” в Пирдоп.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на