Свързани новини

11.06.2013 12:40

Според прокуратурата престъпление е само записът в Банкя

Видян 1730 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата намери данни за престъпление за записите в Банкя единствено за все още неизвестен извършител, който е направил записите, но не и за съдържанието.


Проверката, която е била извършена от Инспектората на ВКП е приключила, предаде Фокуснюз.


Материалите са били изпратени на Софийската градска прокуратура (СГП) и ние сме изпратили цялата преписка на СРП, обясни Румяна Арнаудова, говорител на СГП.


Арнаудова каза, че данните, които са били събрани в рамките на тази проверка, са за извършено престъпление по член 339 а, за което е компетентна Районната прокуратура.


Това е член от Наказателния кодекс, който казва, че престъпление извършва този, който без надлежно разрешение произвежда, използва, продава или държи техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация.


Укоримо е това, че се обсъждат детайли от делото на Мирослав Найденов, смята Арнаудова, която допълни, че колегите й от районната прокуратура ще се занимават единствено с това да установяват кой е авторът на незаконния запис.


Нито думите на Борисов, нито думите на Кокинов, а и тези на Мирослав Найденов, обсъждайки разследването срещу бившия земеделски министър са престъпление, коментира Арнаудова факта, че Кокинов обяснява по време на разговора какви показания са давали свидетелите срещу Найденов.


В скандалните записи, направени по време на среща между бившия земеделски министър Мирослав Найденов, бившия градски прокурор Николай Кокинов и самия Борисов в дома му в Банкя, тримата обсъждат как да се стигне до благоприятен изход в делото по обвинения в корупция на Найденов.


От разговора в Банкя става ясно и че Бойко Борисов лично е получавал противозаконно резултати от прокурорски проверки, преди да са обявени от прокуратурата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева