Свързани новини

10.06.2013 14:15

Бедната Топлофикация си пазарува нови коли от Гриша Ганчев

Видян 2911 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Подигравките на Топлофикация с бедните й абонати продължават. И както винаги, с нашите пари. Дружеството, чиито дългове за 4 години скочиха 5 пъти и надминаха фантастичните 600 милиона лева, се източва по много начини – от топлинните счетоводители до адвокатите, които вместо назначените във фирмата юрисконсулти водят незаконни дела срещу гражданите.


Вестник Банкеръ разкрива, че скандална поръчка е на път да вземе главата на шефа на парното, който отдавна е за уволнение. Ръководството на общинското предприятие е обявило поръчка за „не по-малко от 300 000 лева” с условия като във вица: „Коя река започва на Ду- и завършва на –нав”.


В случая печелившият започва с „Гриша” и свършва с „Ганчев”. Защото параметрите за автомобилите, които ще возят топлофикаторите са написани така, че само произвежданите в Ловеч китайски пикапи на футболния бос да отговарят на желанията на парнаджиите. В подкрепата за българското нямаше да има нищо лошо, освен ако не бяхме членове на ЕС, където държавната помощ е забранена и по този член се отнасят милионни глоби.


Интересно е също как 7 коли, рекламирани като да струват 26 000 лв. с ДДС или общо под 150 000 лева, ще излязат „не по-малко  от 300 000 лева”. Да не говорим, че при поръчки на повече от един автомобил, всеки търговец на автомобили прави значителни отстъпки. Тук обаче намирисва на увеличение.


И още: Топлофикация няма да се задоволи само с пикапи, каквито обичайно се карат в Дивия Запад на Щатите и в райони като Патагония например. Парното ще източи от джобовете ни и общинския бюджет на София и пари за друг вид автомобили – тип „градски”. Хечбезите също са поискани така, че само заводът на Гриша Ганчев да изпълни указанията, макар на пръв поглед да може да се намеси и румънската Дачия. Само дето колите на комшиите дават гаранция до три години, а единствено ловешките производители дават 4.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес ще имате повече служебни задължения от обикновено

Днес ще имате повече служебни задължения от