Свързани новини

07.06.2013 16:19

Цачева увърта ще вземат ли ГЕРБ заплати

Видян 3399 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият председател на парламента и настоящ народен представител Цецка Цачева на няколко пъти отклони въпроса дали депутатите на ГЕРБ ще продължат да вземат заплатите си при положение, че отказват да участват в пленарните заседания.


Въпросът й бе отправен в сутрешния блок на bTV. “Не е това най-важният отговор. Това ще каже ръководството на парламента”, лаконична бе Цачева. До нея в студиото обаче бе именно представител на ръководството на НС – Мая Манолова от Коалиция за България. Според Манолова ГЕРБ се регистрират в началото на парламентарния ден, за да им тече надникът, а после тръгвали да обикалят коридорите, да пият кафета и да правят всичко друго, но не и това, за което са ги изпратили там избирателите. Гражданите не са ви изпратили в сградата на парламента, за да пребивават там, а за да се заемат с решаването на най-важните им проблеми, каза Мая Манолова.


“Вие сте заместник-председател на 42-рото Народно събрание. Вие не сте говорител на хората, както обичате да се изразявате”, сряза я депутатката от ГЕРБ.


Цацева не отговори и на неколкократно поставения от водещите въпрос как ще процедира оттук нататък ПГ на ГЕРБ – ще се регистрира ли за парламентарните заседания, ще влиза ли изобщо в залата.  Докато водещите се опитваха да я попитат как ГЕРБ ще участва или няма да участва в парламентарната дейност, Цачева обясни как Европейската народна партия е притеснена от “механичното изваждане на ДАНС от МВР и прехвърлянето й към Агенцията за държавна сигурност”. Eвропейската десница е отправила питане към Еврокомисията по темата и ще инициира дебат. Всъщност депутатката визираше готвеното вливане на ГДБОП в структурата на Държавната агенция “Национална сигурност” (ДАНС).


Цецка Цачева донесе в студиото две снимки, показващи как депутат гласува в две карти. Манолова на свой ред възрази, че снимката нищо не доказва, но пък с очите си видяла как Цачева прекарва работния си ден на парламентарния балкон, а колежката й Менда Стоянова от трибуната снимала с джиесем кой с каква карта гласува.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и