Свързани новини

05.06.2013 10:35

Замразяват депутатските заплати до Коледа

Видян 1603 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До края на годината депутатските заплати няма да бъдат актуализирани. Народните представители приеха проект на решение за спиране на преизчисляването на основното си месечно възнаграждение.


216 депутати гласуваха „за”, а един – „против”. Вносителят на проекта Михаил Миков заяви от парламентарната трибуна: „Предлагаме, считано от 1 юни 2013 г., да се спре за срок от 6 месеца до 31 декември 2013 г. преизчисляването на основното месечно възнаграждение, съобразно средномесечната основна заплата от предходното тримесечие. Актуализацията на месечните възнаграждения се отнася и за лицата, чиито основни месечни възнаграждения са обвързани с основните месечни възнаграждения на народните представители, включително ръководствата на Народното събрание и постоянните комисии”.

„Ефектът ще се разпростре и върху още 27 институции – президента, председателя на Министерски съвет, главния прокурор, председателя на Върховния съд и други съдилища. Това е акт на солидарност и предполагам, че той ще бъде подкрепен от цялото народно представителство. От институциите има разбиране за акта на солидарност към българските граждани, които в условията на криза и управление, което не можа да ги смекчи, изпитват доста тежки последици и живеят доста тежък живот. Предлагам срокът да бъде 6-месечен, защото в относително кратък период могат да се усетят действията на новото правителство. От първия ден се вижда, че те са насочени към подобряване на социалната обстановка в страната”, посочи Миков.

Депутатите взимат три средни заплати в обществения сектор, изчислени за последните три месеца.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден