Свързани новини

04.06.2013 16:41

Пожарната също се "отлюспва" от МВР в агенция към кабинета

Видян 2162 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След ГДБОП, която минава от МВР в Държавната агенция "Национална сигурност“, и службата за подслушването, което ще се обособи в отделна агенция, стана ясно, че силовото министерство ще бъде "донор“ на още едно звено. От МВР ще бъде извадена Главна дирекция "Пожарна безопасност и спасяване“ и заедно с Гражданска защита, която също е в структурата на министерството, ще бъдат отделени в агенция към Министерския съвет, предаде Mediapool.


По модела на идеите за отделянето на СДОТО и създаването на агенцията, която да се занимава с подслушванията, новото звено ще бъде с председател, назначаван от Народното събрание по предложение на премиера.


С идеите на БСП и ДПС на практика от вътрешното министерство ще произлязат четири структури. ДАНС ще получи разследващи функции чрез приемането на ГДБОП, звеното за подслушване СДОТО ще бъде самостоятелен орган, както и пожарната, а в самото МВР ще останат единствено униформените, криминална полиция, разследващите полицаи и звената, които издават лични документи.


По неофициална информация целта е новите две агенции да бъдат сформирани максимум до края на юни, а шефовете им да бъдат избрани. "Дотогава трябва да стане ясно и кой ще е председател на ДАНС – дали временно изпълняващият Писанчев или ще бъде назначен нов“, заявиха депутати.


"Лятото службите трябва да функционират с новите си ръководства, а ние повече да не се занимаваме с това“, твърдят още те.


Главна дирекция "Пожарна безопасност и спасяване“ е част от МВР, а от 2009-та цялата администрация на Гражданска защита бе обединена с огнеборците и мина към ведомството, след като ГЕРБ закри Министерството на бедствията и авариите, оглавявано от Емел Етем (ДПС).


Към момента двете структури имат по един пряк ръководител. Несменяем шеф от 2006 година насам е Николай Николов. Той бе потърсен по темата и отказа коментар с мотива, че "не сега е моментът“, допълва Медияпуул.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци