Свързани новини

03.06.2013 11:32

Южните софийски квартали с канализация през 2020 г.

Видян 989 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Елитните южни квартали на София - Симеоново, Драгалевци, Бояна, Княжево и местностите Киноцентъра и Ботаническа градина, ще имат канализация чак през 2020 г. За изграждането й ще се разчита на средства от оперативна програма Околна среда. При липса на осигурено европейско финансиране е предвидено проектите да бъдат заложени за поетапно изпълнение в бизнес програмата на Софийска вода. Това става ясно от отговора на столичния кмет Йорданка Фандъкова до общинския съветник Орлин Ваташки от БСП.


Столичната община подготвя проекти по изграждане и подмяна на канализационната мрежа за 800 млн. лв., с които ще кандидатства по програма Околна среда през следващия програмен период 2014 – 2020. Вероятността да получи такъв голям ресурс обаче е малко вероятно да се случи предвид факта, че през сегашния програмен период столицата получи около 150 млн. лв. за ВиК-инфраструктурата си.


Инвестициите във ВиК-мрежата в четирите квартала са били 1.5 млн. лв. за последните пет години (2008 – 2012 г.). Още 22 млн. лв. са вложени в училища, детски градини, улици, улично осветление, светофарни уредби. В същото време от данъка върху недвижимите имоти в район Витоша за изминалите 5 години са събрани 32.6 млн. лв., става ясно от отговора на Фандъкова.


От 2006 до 2012 г. Столичната община е изградила 84 км канализационна мрежа. През 2013 г. е започнало изграждането на още 79 км. До края на 2014 г. нови 8% от населението на София ще има ВиК-мрежа, обещава Фандъкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат