Свързани новини

30.05.2013 13:46

Парите за майки стават 310 лева

Видян 1051 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Парите за майки стават 310 лева. Това решиха депутатите на първо четене, като приеха законопроекта на БСП за промени в Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване, предаде Дартснюз.

С тях народните избраници решиха обезщетението за гледане на дете през втората му година да се равнява на минималната работна заплата за страната. В момента парите, които получават майките са 240 лева, но още през тази година те ще скочат на 310 лв.


Законопроектът беше внесен от Сергей Станишев от Коалиция за България и група народни представители. Предстои между първо и второ четене да бъде обсъдено от кога то да влезе в сила – от юли или от октомври.

"Ще направим всичко възможно и ще преровим изтърсените джобове на финансовото ведомство, за да намерим парите за обезщетенията", обеща социалният министър Хасан Адемов. И допълни, че въпросът касае демографската политика и трябва в България да се отглеждат деца в семействата, да се повиши доверието в осигурителната система. Той изчисли, че за повишение на парите за майки от 1 октомври са необходими 8 350 000 лева. Преди окончателното гласуване на промяната в закона, Адемов ще даде и окончателната позиция на министерството - дали тя трябва да е от 1 юли или да стартира наесен. Решението му ще зависи от разчетите на бюджета. 



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

скорпион