Свързани новини

30.05.2013 11:02

8 години затвор за Цветан Цветанов?

Видян 1876 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

8 години затвор заплашват бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, защото подслушването, извършвано и доказано от МВР по негово време не е било регламентирано. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров като определи обвинението като напълно доказано. Става дума за член 285 от Наказателния кодекс. Цацаров обясни, че конкретното обвинение се нарича „допустителство по служба” и на народен език се превежда като вариант на престъпно бездействие.


Оказва се, че не е имало никакви правила за дейността за мобилните екипи, които слухтяха.


След като водещият на вчерашното пленарно заседание Христо Бисеров съобщи новината за внасянето на искането на прокуратурата, залата избухна в аплодисменти. Обещаното днес от всички парламентарни групи на Цветанов бе получено със светкавична бързина.


Сотир Цацаров уточни, че среща между него, Цветанов и депутата Делян Пеевски е имало, но не главният прокурор е водел със себе си народния представител от ДПС, както обяви бившия вътрешен министър от парламентарната трибуна. Той бе уличен в лъжа: „Не съм толкова невъзпитан и некоректен. Влязох неводейки никого, заварих в кабинета на Цветанов народния представител Делян Пеевски. Не аз определям кой да пребивава в кабинета на вътрешния министър”.


Цацаров разкри още нещо много важно - лично собственикът на печатницата в Костинброд казал, че нелегалните бюлетини са между 350 000 и 370 000. "На първо място за мен е необяснимо идентифицирането на определена партия със случая в Костинброд. Ако прокуратурата бе услужливо замълчала, щяха да ни погнат, че сме помогнали на Бойко. Ако се съобразяваме с всичко, може би ще си останем на ниво домови кражби," каза Цацаров.


"Аз съм невинен. Всичко, което съм правил като министър на вътрешните работи, е било в интерес на обществото", каза преди минути в кулоарите на парламента Цветан Цветанов. Той фактически не отрече основните обвинения срещу него, а именно липсата на правила за подслушване, за които той в качеството си на вътрешен министър е лично отговорен според българските закони.


Групата на ГЕРБ излезе с декларация в защита на Цветанов и атакуваща заместник-председателя на парламента Мая Манолова, която била дала думата на депутата Делян Пеевски. Неизвестно по какво точно пиарско недоразумение тя беше изчетена от народния представител от Кърджали Цвета Караянчева. Напомняме, че за нея вчера Волен Сидеров от Атака изнесе отдавна известната информация, че заедно с Цветан Цветанов бяха единствените европейски политици на конгреса на управляващата в Турция ислямистка партия на Ердоган, на който беше аплодирана концепцията на правителството на комшиите за възраждане на Османската империя, включително и в Югоизточна Европа – сиреч България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец