Свързани новини

29.05.2013 14:30

Имаме кабинет, който още от 2009 г. можеше да управлява вместо калинките

Видян 2065 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Със 121 гласа от 129 дали вота си депутати, един от тях от ГЕРБ, новото правителство на Пламен Орешарски мина през парламента.


Голяма част от този екип, наречен още професорски кабинет, щеше да дойде на власт още преди 4 години и вероятно кризата у нас щеше да бъде доста по-поносима от тази, която ни издълбаха калинките. Те остават в историята, увери лидерът на ДПС Лютви Местан.
Той многократно обясни и една от основните теми на дебатите – имаме нов министър на младежта и спорта, който ще отговаря и за Агенцията за закрила на детето и затова е хуманитар. Негов заместник ще бъде гениалният спортист, както го определи Местан, Йордан Йовчев. „По-добре професор за министър на младежта, отколкото физкултурник в МВР”, справедливо коментира най-вещият познавач на българския език в родния парламент.
Коментарът му беше по повод ехидни подмятания на бившия вицепремиер Цветан Цветанов относно професор Георгиева - новият министър на младежта и спорта. Местан не се сети само да коментира иронизираните от Цветанов „големи бъдещи постижения в новия олимпийски цикъл”. Би било по-разумно Цветанов да замълчи баш по тоя въпрос, защото неговият съвойник и поради това министър Свилен Нейков доведе България до най-слабото й представяне на олимпиада от 60 години.



Много по-сериозни стрели обаче получи бившето вице от други депутати. Антон Кутев от БСП прогнозира, че той ще бъде първият осъден министър, което Волен Сидеров направо му обеща.
Той напомни ясния факт, че Цветанов, който го обвини в съглашателство с ДПС, е единственият високопоставен европейски политик, присъствал на партийния конгрес на ислямиста Ердоган. На „Булгаристан”, както турските партньори на Цветанов наричат нашата родина, беше присъединен към възраждащата се според турските управници Османска империя.
Атака не спести и напомнянето, че ГЕРБ открито поддържаше партията на Касим Дал, когото Сидеров определи като „агент на турските тайни служби”.
В отчаяна самозащита Цветанов се опита да нарече реално придобитите си шест апартамента „манипулация” и нападна БСП по случая Хохегер, въпреки че отдавна е изяснено – негова особено близка дама е съдружник с 20%, управител и основател на фирмата Хохегер БГ. А самият австрийски скандал Хохегер е за корупция в десницата.
В същия грозен и не особено достоен тон влезе и слабо известен млад гербов депутат от Гоце Делчев, наричан от колегите си съвсем според нивото му просто „Гошо”. Именно от него започна уличното говорене по време на сесията, която стартира съвсем цивилизовано пред очите на президента, главите на вероизповеданията и чуждите посланици. Те, както и българският народ, видяха истински Цирк Балкански, който обаче не трябва да продължава.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

дева