Свързани новини

29.05.2013 10:29

Станишев: Орешарски е с чувство за хумор, не се смята за слънце

Видян 1552 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хората гласуваха за промяна - искат ново правителство с ясна програма. Днес не само икономиката, заетостта, доходите са смазани, но самата българска държава е тежко разградена, защото и държавата беше употребена за лични интереси. Това каза Сергей Станишев при представянето от парламентарната трибуна на номинирания за премиер Пламен Орешарски, предаде Блиц. Хората искат управление, а не сеир, отсече Станишев. И допълни, че очакванията са за министри с качества и образование.


Орешарски има конкретни постижения, дори и с ЕС, посочи лидерът на БСП и допълни, че в периода, когато той е бил финансов министър по времето на тройната коалиция България е подредена в десятката по събираемост на доходите. Той е автор на над 100 публикации в специализираната литература, владее английски и руски. Семеен е, има син, каза Станишев.


Той се запознал с него през 2005 година и му направил впечатление на сдържан, спокоен, диалогичен и екипен човек, както и с чувство за хумор. За един държавник е много важно да не се приема на сериозно и да не смята, че той е слънцето, което огрява над всички. Орешарски е имунизиран от подобен подход, посочи още Станишев.


Г-н Орешарски реализира най-големия обем чужд дълг към България, над 350 млн. долара и не вдигна шум за това. Tези пари помогнаха да се увеличат доходите на българските граждани, допълни той./БЛИЦ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак