Свързани новини

26.05.2013 17:23

Шефът на Спешна помощ: Завеждаме дело срещу нападателите

Видян 1383 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Ще заведем дело срещу тези, които нападнаха нашия екип. Вече съм се обадил на юристката ни и съм я помолил да предприеме всички правни действия по отношение на тези нападатели, няма как да им се размине в съда”, това разкри шефът на Спешна помощ д-р Георги Гелев.

Той нарече пълен абсурд идеята лекарите от екипите, които посещават хора по домовете, да се въоръжат. “До този момент сме разчитали на полицията, винаги са се отзовавали на искания за помощ от наша страна. Така е било и в случая с “Овча купел””, коментира още д-р Гелев. 


Състоянието на 15-годишното момиче, заради което е бил пребит д-р Красимир Йорданов, вече се подобрява и то е изписано. Близките му са подвели екипа на Спешна помощ, че е било в диабетна кома, докато то е припаднало от алкохол. При приемането му в болница е установено наличието на 4, 3 промила, разкри д-р Гелев в предаването “Всяка неделя”.


“Разкарването на наши коли също продължава, никога няма да спре. В България сме свикнали да си мислим, че останалите са ни длъжни за всичко. Такива повиквания няма никъде по света, навсякъде се викат коли само за спешност. Едно от най-абсурдните повиквания беше за висока температура на дете. Звънят и съобщават за 42 градуса. Когато екипът отива на място, се оказва, че “детето” е на 50 години и сигналът е подаден от 70-годишната му майка, дори не е имал температура. При нас има огромно текучество. Например откакто сме влезли в ЕС само от нашата служба над 50 лекари заминаха в чужбина. Това бяха хора квалифицирани, със специалност. Чувството за безнаказаност у хората взима все повече връх”, коментира още д-р Гелев.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е