Свързани новини

24.05.2013 14:59

МВР разкри нелегално сканиране и продаване на учебници

Видян 1484 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нелегално сканиране и продаване на учебници е разкрито в Бургас при съвместна акция на МВР и Министерство на културата, съобщиха от пресцентъра на МВР.


Служители на главната дирекция, заедно с експерти от дирекция „Авторско право и сродни права" към Министерството на културата, проведоха съвместна операция. Целта бе документиране и пресичане на незаконно използване на обекти на авторското право и сродните му права без съгласието на правоносителите.


Акцията е реализирана в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие, приет от "Съвета за защита на интелектуалната собственост" към министъра на културата. При извършената проверка съвместните екипи установили, че в три от обектите на един от най-големите копирни центрове в Бургас се сканират и продават учебници в нарушение на закона.


По този начин се нарушават правата на авторите и се възпрепятства легалното използване на създадените от тях произведения. На основание на констатираното е съставен акт от Министерството на културата. При проверката не са установени нарушения и престъпления, свързани с използване на софтуерни продукти от страна на дружеството.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец