Свързани новини

20.05.2013 17:25

Станишев: Ще предложа Орешарски за премиер при връчване на проучвателния мандат за съставяне на правителство

Видян 1176 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сергей Станишев официално ще предложи кандидатурата на Пламен Орешарски за министър-председател при получаване на проучвателния мандат за съставяне на правителство. Това обяви самият Станишев на днешното разширено заседание на Националния съвет на БСП. Той поздрави всички новоизбрани народни представители от левицата и благодари на членовете на НС на партията и на активистите, които участваха в кампанията. "Вярвам, че всеки е участвал за каузата – да започнем необходимата промяна в България. Трябва да живеем и работим с тази мисъл всеки ден. Ще трябва всеки ден да се доказваме, че работим  в интерес на гражданите", обърна се към препълнената зала Станишев.


 Всеки ден има значение за бъдещето на България. Ситуацията е извънредна


 Според лидера на БСП ситуацията в страната е толкова изострена и кризисна, че е необходимо незабавно да започне решаването на проблемите на гражданите. Станишев подчерта, че хората се нуждаят от легитимен парламент и от правителство с ясна програма, което е способно да носи отговорност. "Всеки ден има значение за бъдещето на България. Ситуацията е извънредна", каза още председателят на БСП. Той изтъкна, че търпението на хората е отвъд предела и за да се постигне реална промяна, са нужни мобилизация и единство. "Трябва да докажем, че имаме решимост и знанията да решаваме проблемите на гражданите", каза Станишев.


 Станишев: ГЕРБ не мисли за държавата. Предсрочни избори означават хаос


Лидерът на БСП напомни, че кампанията беше проведена в трудна среда и цялата държавна мощ работеше за ГЕРБ. Въпреки това те не постигнаха онова, към което се стремяха. Според Станишев е очевидно, че е бил подготвен заговор срещу правото на хората да решават кой да ги управлява. По думите му заловените бюлетини показват мащаба на готвената фалшификация. Лидерът на БСП отбеляза, че касирането на изборите цели хаос, дестабилизиране на държавата, обедняване на хората и сриване на икономиката. Станишев беше категоричен, че целта на ГЕРБ е да се спасят, като останат на власт и да заметат следите си. "Нашите опоненти не мислят за държавата. Предсрочни избори означават хаос, задълбочаване на политическата конфронтация и пагубни последици за страната ни", каза Станишев.  


Необходимо е оздравяване и пречистване на България


Председателят на БСП изтъкна, че на България е необходимо правителство на националното съгласие и на национално то спасение. По думите му след гласуването на правителството е необходим план за действие месец по месец. Станишев отбеляза, че програмните намерения на социалистите са отворени и стъпват върху платформата на БСП и ситуацията в страната. Станишев избори някои от спешните мерки, които трябва да бъдат предприети. Те са свързани със сметките за ток, цените на лекарствата, подкрепата на децата за първия учебен ден, енергийните помощи, съживяване на икономиката, прекратяване на рекета и административния натиск, разплащане от страна на държавата, създаване на работни места, възстановяване на българската държавност, възстановяване на доверието в парламента. Станишев отбеляза, че час по- скоро трябва да се формират временни комисии за спешните икономически мерки;  за диалог с гражданското общество; за изработване на правилник на парламента; за спешните правни въпроси. Лидерът на БСП подчерта, че е необходим процес на оздравяване и пречистване на България, на промяна, която очакват хората.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

телец