Свързани новини

20.05.2013 11:26

Балон с туристи падна в Турция

Видян 3182 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Един човек е загинал, а други 18 бяха ранени, след като въздушен балон се разби в областта Кападокия в Турция, на около 250 км. югоизточно от Анкара, съобщава ИТАР-ТАСС. Инцидентът е станал около 6 часа местно време, близо до град Юргюп, провинция Невшехир, популярна дестинация сред туристите заради запазени пещерни и подземни селища, датиращи от раннохристиянската епоха. Данните сочат, че на 300-метрова височина въздушният балон се сблъскал с друг. В резултат на това един от тях е загубил равновесие и започнал да пада рязко. Всички жертви са били изпратени в болници в градовете Кайзери и Невшехир.


Жандармерията изяснява подробности за инцидента и националността на жертвите. В Кападокия разходките с въздушни балони са изключително популярни сред туристите, много от които идват в Турция само заради едно подобно преживяване.


 


На 26 февруари тази година близо 20 туристи загинаха, след като въздушен балон експлодира по време на полет в египетския град Луксор. Според официалната информация балонът се е намирал на около 300 метра над земята, когато пламъците са го обхванали.


В края на август 2012 г. четирима души загинаха, а над 18 бяха ранени, след като въздушен балон падна и избухна в пламъци в Словения.  Балонът се е ударил в дърво по време на буря и бил обхванат от пламъци.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

водолей