Свързани новини

16.05.2013 15:49

Осъдиха шефа на родилно за криминални аборти

Видян 1678 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Една година пробация даде Районният съд в Пазарджик на шефа на Родилно отделение д-р Георги Стоянов. Той влезе в новинарските емисии, след като бе обвинен в извършване на нелегални аборти. Акцията бе прощъпулник за новия районен прокурор Георги Кацаров и новия шеф на полицията Стоян Стоянов.


На специален брифинг бе оповестено, че д-р Стоянов е извършил аборти на три бременни жени от Мало Конаре, Огняново и Вакарел, без да спази утвърдените медицински стандарти. По искане на прокуратурата съдът го отстрани от длъжност, за да не попречи на разследването.Скандалът пък раздели на две работещите в Родилно отделение, съобщава “Марица”. Част от колектива се обяви категорично в защита на медика. Други пък бяха на мнение, че всеки трябва да си понесе отговорността за своите действия. По време на обиска в дома му бяха намерени малко над 1300 лева, които бяха иззети. В края на разследването Районният съд върна д-р Стоянов на работа, но Окръжният отмени определението и постанови медикът да си остане вкъщи до приключването на делото.

Самият процес мистериозно не бе обявен като насрочено дело в сайта на Районния съд. Д-р Георги Стоянов се призна за виновен и не отрече написаното в обвинителния акт. Той се съгласи да не се събират нови доказателства и да се разпитват свидетели. Неговият адвокат Кръстьо Кърпаров и наблюдаващият прокурор Борислав Панчов договориха споразумение за 1 година пробация. Съдът постанови Стоянов да получи обратно иззетите по време на обиска от дома му пари. Отменена бе и мярката му за неотклонение парична гаранция в размер на 5 хиляди лева. Съдът го възстанови и на работа начело на Родилно отделение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес съсредоточете усилията си върху завършването на текущите проекти

Днес съсредоточете усилията си върху завършването на