Свързани новини

16.05.2013 13:16

Разширението на метрото в Младост готово през януари 2015 г.

Видян 1397 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Проектът за разширяване на метрото в район Младост в София ще бъде готов през януари 2015 г. Това каза директорът на Метрополитен инж. Стоян Братоев при представяне развитието на участъка на метрото Младост – Бизнеспарк София и организацията на движение при строителството.


Братоев каза, че следващото лято бул. Александър Малинов ще бъде възстановен. В момента булевардът е с по две платна за движение, а след реконструирането на метрото ще е с по три ленти във всяко платно. Ще има нови настилки и нови тротоари, ново осветление, което ще бъде разположено в средата на булеварда. По тротоарите няма да има стълбове.


"Ще стане по-хубаво от Черни връх и Ломско шосе, каза още Братоев.


В Общия устройствен план на Младост се предвижда да има вторичен градски център, т.е. с едно по-делово значение. Всички процедури за организацията на движението са минали и са одобрени, има официална заповед на общината. Процесът на строителството започва от станция 14, която е много тежка, има много топлопроводи и канали и затова ще се затвори движението. Ще бъде осигурено движение зад бензиностанция Шел. Тунелът стига от 14 до 21 метра, т.е. заема се цялото пътно платно, докато в другата част на изграждане няма да е нужна организация на движението, защото е извън уличната мрежа. Единствено временна организация на движението ще има преди ул. Самара, където от двете страни ще има оставено по едно пътно платно за движение", каза още инж. Стоян Братоев.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще се чувствате енергични

Днес ще се чувствате енергични и готови да преследвате