Свързани новини

14.05.2013 15:10

Фидосова разпределя мандатите за парламента

Видян 2353 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Защо се бавят 4 дни резултатите на ЦИК, както апропо се бавиха и от референдума през януари? Все пак австрийската фирма – паралелен преброител, за броени часове успя да даде изборните резултати. Най-лесно е да си го обясним с познатия висок интелектуален капацитет от епохата на калинките.


Да, ама не. Не е тайна, че Централната избирателна комисия де факто работи като подчинен орган на титаничната Искра Фидосова. Тя коли и беси като за последно в институцията, управлявана от съдия Медарова, свидетелстват вътрешни гласове.


Същата Медарова, която бави с месеци присъдата за убиец на баща си, брат си и своята мащеха след 17 години ходене по мъките. Същата, чийто съпруг печелеше през последните 4 години мощни бизнес поръчки от управлението - последно спечели конкурс на МВР в „конкуренция” с близката до Андрей Иванов фирма Аксиор.


Медарова е и същата, която при заплата на съдия може да се похвали с фамилно имане от поне 15 имота, както преброи евродепутатът Слави Бинев. Само един от тях са златни 40 дка край морето в Каварна.


Двете дами с неповторими фамилии имат нелеката задача да разпределят мандатите в парламента, така че да попречат, ако има и най-малката възможност, да има стабилно управление в държавата.


Защо? Искра Фидосова има едни половин милион лева, които не й излизат в сметките, декларирани пред Сметната палата и то баш по президентските избори през 2011 г. По-точно става въпрос за 579 000 лв. погасени кредити, което при годишен депутатски доход от 50 000 лв. отваря една голяма бездна...И заради което веднага след падането на имунитета й, ще трябва да се обяснява пред прокуратурата.


Забавно е, че Фидосова ще трябва да отговаря и по друг казус – за едни 150 000 лева заем, като парите идват не откъде да е, а баш от милата фирма Титан и то пак по местни избори – само че през 2007 г., когато дамата е просто висш функционер на ГЕРБ. Освен че през последните 4 години Титан взе чистотата в София и други градове, тя получаваше от своя страна необясними кредити от 2 банки, които са контролирани от администрацията.


Става въпрос за общо 30 милиона лева. При това ги получаваше по един удивителен начин - залагайки въздух под налягане, и то на две места, ако се вярва на едно удивително медийно разследване. Всеки знае, че такива чудеса не стават, освен по втория начин или поне не в България в тотална криза.


Тръгне ли да се разплита това кълбо, следствието може да се окаже тясно като манастира за душата на поета – толкова народ може да изгърми.


Ако комбинацията и титаничните усилия на дуета Фидосова – Медарова не сполучат, поне се дава време за сондиране на коалиции на когото трябва. Напомняме, че като се изключат смесените райони, ГЕРБ постигна най-нисък изборен резултат именно в района на Искра Фидосова.


Апропо, тепърва предстои името й да звучи като музика в ушите на прокурорите и медиите и по случая с нейната дясна ръка от избирателния райно и вече ексдепутат от ГЕРБ Димитър Аврамов, обвинен в няколко престъпления. Човекът, който в момента поддържа политически блог, докато беше задържан, май беше споменал пред органите титанката. Вероятно предстои след броени дни да разберем всички ужасяващи подробности, защото повече е невъзможно да се мълчи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец

Емоционалното напрежение може да надделее днес

Емоционалното напрежение може да надделее днес,