Свързани новини

13.05.2013 13:16

ВСС с дисциплинарно производство срещу Кокинов

Видян 1189 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дисциплинарно производство ще бъде образувано срещу бившия градски прокурор Николай Кокинов заради разпространените записи на разговори между него, експремиера Борисов и ексземеделския министър Мирослав Найденов . Решението да се внесе такова предложение във ВСС през следващите дни е на Етичната комиси. То беше единодушно гласувано днес, съобщи шефът на комисията във ВСС Ясен Тодоров.


Николай Кокинов беше поканен днес за изслушване от Етичната комисия. В петък обаче е постъпиа молба от  адвокат Петя Колева. Поискано е да се отложи изслушването на Кокинов, тъй като срещу него има висящо дисциплинарно производство и то ще се обсъжда на 20 май, обясни  ЯсенТодоров. Молбата за отлагане на изслушването обаче не е  одобрена.


  "След обсъждане в комисията решихме да не уважим молбата на Николай Кокинов, тъй като това изслушване беше в негов интерес. Преценихме, че обвързването на дисциплинарното производство срещу него няма общо с изслушването му - заяви Тодоров. - Комисията изиска от ВКП да ни бъдат предоставени материалите от проверката. В петък дойде писмо от ВКП, в което се обяснява, че проверката не е приключила и няма как да ни бъдат предоставени материалите. Нищо официално не е достигнало до нас, освен обясненията на главния прокурор, че такава среща е имало и че записът не е направен по реда на НПК.”


Кокинов напусна поста си след като бяха  разпространени трите аудиофайла с разговорите. Сега градската прокуратура се ръководи от Роман Василев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,