Свързани новини

10.05.2013 14:29

Прокуратурата: Няма разследване, има сигнал срещу Искра Фидосова

Видян 1988 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата разпространи днес съобщение с уточнението, че няма разследване, а постъпил сигнал срещу съпредседателя на парламентарната група на ГЕРБ в 41-ото Народно събрание Искра Фидосова.

В четвъртък медии съобщиха, като се позоваха на говорителя на легия "Антимафия" Петър Якимов, че прокуратурата разследва Фидосова за пране на пари и бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за осуетяване на наказателно преследване срещу нея.

Във връзка с публикациите прокуратурата уточни:

"На 15 април 2013 г. във Върховната касационна прокуратура е постъпило "съобщение за извършено престъпление", подписано от лицата Петър Якимов и Григор Здравков.

В него се твърди, че са им известни факти и обстоятелства, обосноваващи предположение за извършени престъпления от висши длъжностни лица срещу данъчната и финансовата система и че документи, свързани с данъчни нарушения и "евентуално пране на пари", осъществени от Искра Фидосова, са били изпратени от тях на 10 април 2013 г. до г-н Цветан Цветанов в качеството му на председател на предизборния щаб на ГЕРБ.



Съобразно установения ред, сигналът е изпратен от прокурор - завеждащ отдел във Върховната касационна прокуратура, на Софийската градска прокуратура, по компетентност. Подателят на сигнала Петър Якимов е бил уведомен за това".

Приемането на посочения по-горе сигнал, както и процедирането с него по установения ред за всички такива сигнали в никакъв случай не означава, че срещу Искра Фидосова "се води разследване" за пране на пари и че е образувано досъдебно производство, заявяват от прокуратурата.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да обърнете внимание към детайлите във вашата работа

Денят е подходящ да обърнете внимание към детайлите