Свързани новини

08.05.2013 14:31

Парно във влака през Великденските дни

Видян 1480 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тази година като по чудо по Великденските празници пътуването на многобройните пътници на БДЖ не се превърна в драматично изживяване. По време на дългата почивка не се появи информация за бесни пътници, останали без транспорт, нито за претъпкани влакове.


Оказа се обаче, че пътуването прав в коридора на влака в почти интимни отношения с другите клиенти на железниците, не са единствените мъчения, на които може да бъдем подложени от страна на БДЖ, предаде iNews.


В летни жеги по Великден - термометрите ежедневно показваха над 20 градуса, част от пътниците на БДЖ се потяха повече от нормалното, защото в някои от влаковете беше пуснато отоплението.


iNews научи за два такива случая. В началото на празниците във влак, пътуващ към Варна, през деня пасажерите били в купета, добре отоплявани от парно. То било спряно, едва след като недоволни клиенти на БДЖ попитали един от контрольорите дали парното може да бъде изключено. Както повечето пътуващи с железниците знаят, отоплението в по-старите вагони не може да бъде регулирано и когато е пуснато, то работи на пълни обороти. В повечето от влаковете няма климатици и температурите в тях стават доста високи, след като вагоните се нагреят.


Вторите жертви на нетрадиционната жега станаха пътниците на нощен влак от Варна за София на 5-ти срещу 6-ти май. В този случай парното също работело с пълна сила, докато един от контрольорите не се смилил над пасажерите и не спрял парното. Отоплението обаче работело повече от час, въпреки високите за тази част на деня температури. Служителят на БДЖ признал, че дори не знае кой го е включил и поради каква причина.


От холдинга коментираха, че по принцип отоплението във вагоните се пуска по преценка на персонала в композицията в зависимост от температурата на въздуха. В отделни случаи то се пускало и по желание на пътниците. От БДЖ предположиха, че най-вероятно във вечерния влак отоплението е работело по молба на някои от пасажерите.


Решението за пускането на отоплението във влаковете се взима от началника на влака, който се съобразява с желанието на пътниците и сам може да прецени на място необходимостта от пускането на отопление, добавиха от холдинга.


От там обясниха, че разходите за отопление на дадена композиция не могат да бъдат изчислени, тъй като те не се калкулират отделно от общата консумация на електроенергия при движението на влака.


Температурата на въздуха във влаковете може да се регулира единствено в по-новите пътнически вагони и мотриси, признават от БДЖ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион