Свързани новини

07.05.2013 10:42

Кокинов признал за скандалния разговор в Банкя

Видян 1697 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Освен с оставката си доскорошният градски прокурор на София Николай Кокинов е потвърдил уличаващия разговор с Бойко Борисов и Мирослав Найденов в Банкя.


Това е станало в обяснение пред Върховна касационна прокуратура, съобщава вестник "Преса". Кокинов засега е единственият от тримата събеседници, които са дали показания по проверката на ВКП за скандалните записи. Според изданието Кокинов и вчера не е отговарял на телефона си.


Прокурорите ще разпитват за скандалния разговор и Бойко Борисов и Мирослав Найденов. За всяка лъжа пред прокурорите се носи отговорност за лъжесвидетелстване - наказанието е до пет години затвор. Записите, в които тримата говорят освен за "пидалите и манафите" в прокуратурата те обсъждат как Мирослав Найденов може да се спаси от обвиненията в тежка корупция.


Главният прокурор Сотир Цацаров определи като най-голямо нарушение предаването от страна на Кокинов на Борисов на резултати от прокурорска проверка.


От разговора в Банкя стана ясно, че Бойко Борисов лично е взимал противозаконно резултати от прокурорски проверки преди да са обявени от прокуратурата. Това стана известно от един от записите, които бяха разпространени до медиите. Борисов получава данните от прокурорските проверки лично от вече отстранения скандален прокурор Николай Кокинов.


Юристите са убедени, че Бойко Борисов е съучастник в престъпленията на Николай Кокинов по чл. 288, в който се казва, че този, който възпрепятства наказателно преследване на друго лице, се наказва с лишаване от свобода от 1 до 6 години. Те са категорични, че Бойко Борисов е взимал противозаконно резултати от прокурорски проверки, преди да са обявени от прокуратурата.


Тримата бивши служители от СДОТО, уличили бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, че устно е разпореждал незаконните СРС-та, не отстъпват от показанията. Освен устни указания те са получавали от ръководството на МВР и писмени нареждания кого да подслушват, съобщават разследващи. На бележките обикновено е имало написани само телефонни номера. След "изпълнение на задачата" хартийките се изхвърляли.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева