Свързани новини

06.05.2013 17:20

Нов бум на самоубийства – скачат от високо

Видян 5365 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като постепенно отшумя вълната от самоубийства по време на зимните протестите, нервите на хората отново се скъсаха. Само за 2 дни трима души решиха да сложат сами край на живота си. Мъж се самоуби в мола на Цариградско шосе в София. Покойникът ненадейно скочи от един от вътрешните балкони на Великден и падна на пода на партерния етаж. Според дошлите на място полицаи, никой от намиращите се наоколо многобройни посетители не е успял да го възпре от фаталния скок. Всичко е станало за секунди, разказват свидетели. Пристигналият екип на Спешна помощ само констатира смъртта на поредния самоубиец.


Черната хроника с хора, които заместиха самозапалването с хвърляне от високо продължи. 51-годишен пациент на многопрофилната болница в Кърджали се хвърли от 9-ия етаж на сградата. Мъжът е починал на място. Инцидентът е станал около 19,00 часа отново на Великден. Сигналът бил подаден в полицейското управление веднага. Дежурните лекари само са констатирали смъртта. След огледа няма улики за насилствена смърт. Протоколно е образувано досъдебно производство, но най-вероятно става дума за поредния човек-камикадзе.


Известният в Перник Сашо Топчето пък се опита да се обеси публично на балкона на Възкресение. Топчето направил бесило на терасата си на четвъртия етаж в блока, в който живее в пернишкия квартал Тева. Съседи веднага викнали полиция. Екипи на МВР са дошли на мястото на инцидента и са увещавали мъжа да не посяга на живота си. Два пожарни автомобила също са дошли със стълби и са поставили брезенти, за да олекотят удара при падане на земята на Топчето. Екшънът се е разиграл около 20 часа. Опитът за самоубийство обаче завършил неуспешно.


Като вече 19' писа, от началото на 2013 г. до края на февруари 151 граждани на София са посегнали на живота си – срок от 59 дни. От тях 130 души са успели да приключат земния си път, а на 21 е помогнато да оживеят. Точна статистика за цяла България и до днес липсва. Ужасяващите данни бяха съобщени от най-тиражния руски вестник Комсомолская правда, а не от някоя българска институция или държавна медия. Руското издание разсъждава, че „обстановката на протести създава атмосфера, действаща зле на психически неустойчивите граждани, които са попаднали в положение на безизходица”. Психолозите у нас нямат лекарско обяснение за психическата аномалия и са категорични, че досега страната ни е преживявала и по-тежки кризи без да има подобен рецидив на самоубийства. Те обаче са категорични, че това е изключително опасна тенденция, която е на път да се превърне в опасна за цялата страна закономерност.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!