Свързани новини

06.05.2013 09:59

Патриарх Неофит отслужи водосвет на бойните знамена

Видян 1381 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит отслужи водосвет на бойните знамена и знамената-светини на Българската армия тази сутрин, предаде Фокус.


Това е първият водосвет, който новоизбраният български патриарх отслужва на 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия. За българските воини, патриарх Неофит каза: Направи ги честни и достойни бранители на нейните граници; вдъхни им мъжество, доблест и благоразумие, за да изпълнят достойно своя дълг. Възвиси ги във вяра и добродетел по примера на твоите светци, които избра из средата на войници, да ти служат неотстъпно, да бъдат предани. Пази вярата и сърцето им; окриляй ги с благородни желания и намерения. Всякога им бъди помощник и покровител за спасение.
Намираме се в благодатната радост на Възкресение Христово, каза българският патриарх. Българските воини имат за свой идеал и покровител славния военачалник – великомъченик и победоносец Георги. Този ден е празник на българската храброст и на славните победи на Българската армия. Сърдечно ви поздравяваме с празника на българската храброст, бъдете предани и издържливи. Бъдете благословени; бъдете победоносни, каза патриарх Неофит.
На водосвета присъстват президентът и върховен главнокомандващ на Българската армия Росен Плевнелиев, премиерът Марин Райков, министри, дипломати.
Знамената-светини, които са на площада днес, са: Самарското знаме, знаме на Стиляна Параскевова, знаме на 23-ти пехотен Шипченски полк, знаме на 1-ви конен полк, знаме на 15-ти Ломски полк, знаме на 13-ти Рилски полк, знаме на 24-ти Черноморски полк, знаме на 25-ти Драгомански полк.
Благославят се само осветените знамена и знамената, които участват в преки бойни действия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат