Свързани новини

29.04.2013 17:01

Бизнесмени изпържиха похитителите си със законни пистолети

Видян 1709 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Опит за отвличане на двама бизнесмени беше направен днес в 10,10 часа в столицата.


Минути след като в полицията постъпва сигнал за опит за отвличане, на място в столичния квартал Витоша се появяват служители на реда. Те заварват няколко мъже, повечето от които добре сложени и въоръжени. Следва моментално задържане. Малко по-късно МВР с изненада установява, че закопчаните всъщност не са нападателите, а нападнатите. Единият от двамата атакувани бизнесмени е Константин Атанасов. Другият е 29-годишният Огнян Дилов. Двамата са в далечна роднинска връзка. Когато полицаите пристигнали на местопрестъплението, той бил с охранителите си, а те - със законно притежаваното си оръжие. В крайна сметка недоразумението е изгладено, но резултатът е познат - вместо да са с белезници, нападателите са на свобода. Екшънът се разигра на паркингите на един от жилищните комплекси, когато тримата маскирани са нападнали потенциалните си жертви. Похитителите, които били въоръжени с автомати, обаче ударят на камък.


От СДВР заявиха, че двамата млади бизнесмени живеели в една и съща кооперация и тръгнали да излизат с джипа си от подземния гараж. Към тях в този момент се насочили трима маскирани. За късмет, един от мъжете реагирал светкавично и отвърнал на атаката със законно притежаваното си оръжие, като стрелял по нападателите. Те побегнали веднага след откриване на огън от страна на жертвите. МВР пази в тайна имената на бизнесмените от съображение за сигурност. От пресцентъра на МВР съобщиха, че двама от маскираните са спипани и са в следствения арест. Третият нападател се издирва. Криминалисти тепърва ще установяват причините за опита за похищението над младите бизнесмени. Припомняме, че последният случай на отвличане беше извършен в началото на март тази година, когато пред дома си беше отвлечена Лара Банева, щерката на кокаиновия крал Евелин Банев - Брендо. Момиченцето бе върнато след 47 дни в плен и почти никаква информация до майката на детето и МВР. След щастливата развръзка излезе информация, че семейството е платила 500 000 евро за живота на малката Лара. Сумата не беше потвърдена, но не беше и отречена – нито от роднините на детето, нито от прокуратурата и МВР.  Статистиката на МВР сочи, че от 2000 г. до 2009 г. са били отвлечени 13 души. Въпреки хвалбите за успешна борба с подобен тип престъпления, данните на Националния статистически институт сочат, че сред отвлечените са петима малолетни и непълнолетни.


Очевидно е обаче, че вероятно министърът на вътрешните работи Петя Първанова и главният секретар Калин Георгиев не могат да се справят с престъпността и вече е крайно време да си ходят. Въпреки че около 115 000 души са подслушвани от спецслужбите, очевидно няма никакъв ефект, след като хората са принудени да ходят с кобури по себе си и да се справят сами с престъпността.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион