Свързани новини

26.04.2013 13:00

КЗК откри картел при доставчиците на олио

Видян 2908 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) установи картел на доставчици на рафинирано бутилирано олио и техните дистрибутори на пазара на едро, предаде Вести.бг.

Производството е образувано вследствие на установени клаузи в договори за дистрибуция при извършване на секторен анализ на конкурентната среда на пазарите на производство и търговия с маслодаен слънчоглед и слънчогледово олио.

Анализирани са три отделни, несвързани помежду си, вертикални споразумения между доставчици на бутилирано олио и основните им дистрибутори.

Комисията е постановила три самостоятелни определения за предявяване на твърдения за извършени нарушения,

изразяващи се в забранени вертикални споразумения при следните доставчици и техни основни дистрибутори: "Калиакра" АД, "Бунге Зрт" - Унгария, "Бунге Румъния Срл" и основните им дистрибутори "Гама-Ник-Митев-2004" ЕООД, "Теодоро Бабаров-Клио Комерс" ЕТ, "Д и Д Комерс Енд Диливъри" ООД, "Лъки 2003" ООД, "Вучко 2-Братя Вучкови и Сие" СД; "Бисер Олива" АД и основните му дистрибутори "Фамилекс" ЕООД, "М.М. Малешков" ЕООД, "Загора 2000" ООД, "Велизара 2000" ЕООД; "Звезда" АД и основния му дистрибутор "КООП Търговия туризъм" АД.



КЗК приема, че разглежданите вертикални споразумения имат за цел пряко или косвено определяне на цени за препродажба на рафинирано слънчогледово олио и разпределяне на пазари под формата на ограничаване на територията на дистрибутора.

Поради липсата на свързаност в поведението на участниците в трите дистрибуторски мрежи, КЗК също така е решила да продължи разследването си в три самостоятелни производства, според проучваните забранени вертикални споразумения. Определенията не подлежат на обжалване.

В срок от 30 дни страните имат право да предявят писмени възражения, както и да бъдат изслушани в открито заседание.

Съгласно ЗЗК, ответните страни, поотделно или съвместно, имат право да предложат поемането на задължения, с които да се преустанови поведението, във връзка с което е образувано производството.

След обсъждане на възраженията, предложенията и писмените доказателства, КЗК ще се произнесе по съществото на спора.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се